втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Апокаліпа сьогодення

02.05.2016


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

повна назва сценарію «Криміналісти-консультанти та Спецпризначення (Божевільна бригада): Апокаліпа Сьогодення»


Короткий опис. Загін Спецпризначення вирушає у східну частину країни окуповану Росією. Вони виконують секретне завдання по ліквідації небезпечної хімічної речовини яка залишилася на окупованих територіях ще з совєтських часів. Цю речовину можна використати як біологічну зброю. Крім того по ходу вони повинні ліквідувати ряд терористів. Ситуативно вони також допомагають регулярним військам звільняти територію від окупантів і колабораціоністів.

Короткий виклад основних сюжетних поворотів.

Акт 1 (Експозиція). Передісторія. В совєтській секретній військовій хімічній лабораторії стається аварія. Відбувся витік ядерної хімічної речовини. Майже всі загинули, крім одного хлопчика – Дармідонта Задолбалова. Який в наш час стає руссскім терористом-окупантом який воює в східній частині України. Вижив також військовий охоронець лабораторії, який потім фігурує як персонаж Генерал Шишка. Лабораторію законсервували, але небезпечна речовина залишилася там. В наш час з 2014 року ту територію окупували російські військові-терористи.  

Військове керівництво країни вирішує направити на окуповані території загін спецпризначення для знешкодження хімічної речовини та ліквідації ряду терористів-окупантів. Зокрема одного з головних терористів - Генерала Шишку. Старшим в спецзагоні назначають Майора Оксану Баришевську, яка колись була секретним співробітником СБД (Служби Безпеки Держави). А зараз є начальником спецзагону поліції по розслідуванню особливих кримінальних злочинів. До складу спецзагону входять також інші колишні співробітники СБД з якими Оксана колись працювала. Зокрема її подруга – Ольга Хрустенко.      

Акт 2 (Розвиток). Оксана набирає команду до свого спец-загону. Цей загін пливе на військовому катері по річці Сіверський Донець до місця де за попередніми даними знаходиться законсервований об’єкт. Лівий (північний) берег річки контролюється українськими військовими. Правий – терористами.

Дармідонт Задолбалов є таким собі ніби авторитетом-злодієм в законі в окупованому секторі Донбасу. В нього є діловий партнер Спірідон Ісконозадротов – також окупант. Вони вчиняють різні військові злочини. Зокрема приймають російські військові конвої які замасковані під гуманітарні. Також вони співпрацюють з російськими «спец-журналістами» які створюють постановочні телерепортажі з місць бойових дій. На окупованих територіях також відбуваються посвяти маленьких дітей в лави дитячої організації «Хуйлята» (новітні жовтенята-піонери).

По ходу загін спецпризначення Оксани бере участь у військовій операції по визволенню населеного пункту від терористів. При цьому вбивають одного з членів Спецзагону – Марію. Катер спецпризначенців пливе далі. Запливають на територію де вже обидва береги контролюються терористами. Їх обстрілюють. Вбили ще одного члена загону – Миколу. Спецзагін висадився на берег і далі йде до об’єкта пішки. Вони увійшли у покинуте заросле містечко де проживали працівники закинутої секретної лабораторії. Увійшли у саму будівлю де розміщувалася та лабораторія.   

        

Акт 3 (Розв’язок). Спецзагін не знаходить потрібної речовини в лабораторії. Але їх беруть в полон російські терористи. Один із членів спец-загону, Ольга, намагається втекти. Але марно. Членів спец-загону приводять до одного із головних терористів - Генерала Шишки. Терористи влаштовують гру у полювання на людей, де жертвам (полоненим) дають деяку фору – відпускають. А через п’ять хвилин починають полювання на них. Серед жертв члени спец-загону, та ще декілька інших полонених. Жертв відпускають серед розваленого і майже покинутого міста на Донбасі. Починається полювання. Частину жертв вбивають. Є поранені. Вони знаходять в місті живих міських жителів. Через мобільній телефон, який є у міських жителів спец-загін повідомляє у Штаб про своє місце перебування і про допомогу. Йде перестрілка між терористами і жертвами. Знову є вбиті і поранені. Жертви вже майже безсилі, і здається що вони програли. Але їх рятує загальний наступ української армії, яка звільняє місто і загалом всю східну частину України від окупантів.

Пародійовано фільми: «Полювання на піранью» (російський), «Параграф 78» (російський), «Апокаліпсис сьогодення» (американський), «Гарячі Голови-2», «Лють» (американський), серіал «Бригада» (російський). Та, можливо, інші...

Коментарі