втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Cинопсис сценарію анімаційного серіалу

Жанрові ознаки: сатира 

Тропічний тарган Сантьяго разом із партією какао-бобів потрапляє з Латинської Америки до Країни Шоко. У нього важлива місія. Тропічні таргани живуть у какао-бобах, а стрімкий розвиток шоколадної індустрії загрожує винищенням їхнього середовища. Їх часто перемелюють разом із зернами бобів, через це в какао є хітин – високоалергенна речовина, з якої складається панцир комах (науковий факт – авт.). Отже, вона шкодить споживачам какао і шоколаду.

Тарган Сантьяго прибув у Країну Шоко саме тому, що тут торгівля шоколадом досягла непомірних масштабів – на кожному кроці шоколадні крамниці. Сантьяго має намір всіма силами добиватися зустрічі з королем Країни Шоко - Педро ІІ. Він хоче переконати того зменшити обсяги торгівлі шоколадом, щоб залишити тропічним тарганам хоч малу частину бобів для розмноження і життя. Тим більше, що це в інтересах усіх мешканців Країни Шоко. Якщо таргани матимуть своє окреме недоторканне середовище, їхній хітин не буде отруювати какао, яке споживають громадяни Шоко і від того хворіють на алергію.

Однак недаремно Педро ІІ прозвали Ненаситним. Шлях таргана Сантьяго обіцяє бути тернистим.

Концепція:
Це може бути недорогий анімаційний серіал 2-D з соціальним гумором, як у «Футурамі», «Сімпсонах» або «Південному парку». Тарган на своєму мікро-рівні бачить усі проблеми країни, до якої прибув. Це дає можливість висміювати наші події в реальному часі.

Коментарі