втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Історичний, фентезі, гостросюжетний серіал 

Синопсис сценарію пілотної серії

Подїї відбуваються 1616 року. В повітрі ширяють чутки про славетні перемоги гетьмана Сагайдачного на кордонах із Кримським ханством.

Семен Кривоокий із своїм соратником Митьком Кнуром знаходять старий схрон на кладовищі. Вони потрапляють у засідку ординців. Кривоокий кидає свого “побратима” і зі скарбом тікає. Митько потрапляє в полон. Однак завдяки своїй хитрості й спостережливості йому вдається не тільки врятувати себе від невільництва, а й стати на службу до турецького аги.


Малюнок Сергія Якутовича

Кривоокий приїздить до своєї давньої подруги Лісової відьми. Там він ділиться своїм наміром їхати до Кафи, найбільшого центру невільничої торгівлі в Криму тих часів. Відьма бачить недобрі видіння.

Розмірене життя сім'ї Бірюків порушується приїздом Бадзковського,посланця литовського підканцлера Жолкевського. Сотник Нестор Бірюк зі своїми соратниками приймає рішення про урочисту зустріч підканцлера, розуміючи, що це може принести лихо.

Прогулюючись із донькою сотника, Бадзковський у неї на очах вбиває трьох утеклих холопів.

Коментарі