втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

І мене чекай… і мене люби

19.01.2016


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму 

Жанр: соціальна фантастика 

Лоґлайн:
Штучний інтелект, позбавлений моралі, вирішив навести лад у світі після української Революції Гідності. Однак на заваді стає кохання… 

Про що:
Як Майдан 2013-2014 і наступна війна змінили українців. 

Внутрішній Голос Лева хоче з’ясувати у Лева (вченого у віці), що з ним буде, коли Лев помре і чи є Внутрішній Голос у штучного інтелекту, створення якого Лев майже закінчив на комп’ютері.

Молода гонориста дружина Лева дорікає йому за те, що він поганий батько. Славко (син Лева і Тамари) відстоює свою незалежність і бажання жити як йому заманеться.

Журналістка Аніта бере інтерв’ю у Лева, розпитуючи про штучний інтелект, і розповідає йому про Майдан 2013-14 років, на якому вона вела зйомки.

Славко під впливом Майдану йде захищати Київ від тітушок. Лев іде разом з ним, щоб не лаялась Тамара.

Аніта для продовження інтерв’ю зустрічається з простудженим після чергування Левом. Тамара, приревнувавши, влаштовує скандал Леву і Аніті.

Внутрішній Голос Лева вночі потай вмикає комп’ютер Лева і знайомиться зі штучним інтелектом – Комп’ютерним Левом. В ту ж ніч Лев помирає від застуди. Внутрішній Голос Лева і Комп’ютерний Лев, усвідомивши, що вони доповнюють один одного, вирішують допомагати один одному, щоб вижити.

Славко, ввімкнувши комп’ютер Лева, чує тези нової статті про Майдан і знайомиться з Комп’ютерним Левом. Також жаліється йому на Тамару, яка хоче вийти заміж за шахрая-юриста. Славко погоджується привести Аніту, завдяки якій стаття була написана.

Комп’ютерний Лев, залишившись з Анітою наодинці, освідчується їй в коханні.

Комп’ютерний Лев сповіщає Славка про план вбивства шахрая-юриста. Щоб переконати його в неприпустимості вбивства, Славко приводить Аніту. Тамара, ревнуючи її тепер до Славка, влаштовує скандал. Аніта дізнається, що Лев не встиг вкласти у штучний інтелект моральні принципи. Однак вона переконує Комп’ютерного Лева обмежитись лише люстрацією шахрая і не вбивати його.

Через кілька місяців роботи Комп’ютерний Лев створює по всьому світу мережі спеціалістів як структури паралельні державним. Контролюючи фінансові потоки, він краде гроші на штучне тіло для себе. Однак, крадіжку відразу помічають завдяки правилам ним же і створеним для протидії аферам. Після розмови зі Славком і Анітою він гроші повертає.

Комп’ютерному Леву за заслуги купують штучне тіло. Однак, він тілу не надто радий. Комп’ютерний Лев розвінчує бажання Внутрішнього Голосу Лева заробити гроші обманними консультаціями.

Аніта цікавиться у Комп’ютерного Лева чи з’явився Славко, який тиждень тому втік на фронт на Донбас. Комп’ютерний Лев, для якого Славко став близьким, вибухає прокльонами на адресу війни. Аніта сповіщає про те, що має їхати на фронт як журналістка. Комп’ютерний Лев не хоче її відпускати, однак змиряється з відрядженням. Він вирішує з Внутрішнім Голосом Лева здобути зброю і також вирушити на фронт, щоб захищати Славка в бою.

Коментарі