втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму.

Жанр: сучасна українська «чорна» комедія з шахраями, непорозуміннями, пострілами, одним живим трупом, одним негром та однієї блондинкою.

В основу сюжету покладена українська народна казка «Язиката Хвеська». У казці йдеться про те, як чоловік провчив свою надміру балакучу жінку, отримавши за це несподіваний подарунок долі – горщик із розбійницьким золотом.

Максим Бойко – київський журналіст, полює за сенсаціями. Але сенсацій у реальному житті дуже мало, тому Бойко здебільшого вигадує їх. Причому робить це так вправно, що в придумані ним історії всі довкола щиро вірять.

Єдина проблема – дружина Ірина. В неї дуже довгий язик, і вона любить похвалитися подругам, який у неї тямущий чоловік. Звісно, розголос про справжню сутність афер Максима доходить до тих, хто від них непрямо постраждав. І язикатій дружині доводиться потім докладати максимуму зусиль, аби витягнути чоловіка з чергової халепи, куди він устряв через неї.

А тим часом майор Швидкий розпочав боротьбу не на життя, а на смерть з банкіром Непопом. Цей злочинець відмиває гроші мафії, сищик готує йому пастку за пасткою, з яких Непоп благополучно вислизає.

Жоден із героїв не може собі навіть уявити, що брехня Максима Бойка, язикатість його білявої дружини Ірини та нещасливий випадок несподіваним чином допоможуть Швидкому зловити Непопа на гарячому, а вигадливий журналіст при цьому вийде з води не просто сухим, а й багатим…

Фільм зацікавить тих, хто любить сучасні авантюрні комедії, не позбавлені здорового цинізму та чорного гумору. А також – тих, хто ризикне адаптувати український фольклор на сучасний грунт.

Коментарі