втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Віднесені до вітру (частина 1)

03.02.2015


Синопсис сценарію ігрового повнометражного фільму-пародії на класичну кінострічку "Віднесені вітром"

Короткий опис. То був край Кавалеристів, Каламутистів, Колабораціоністів, плантацій бавовни та джорджійської коноплі, який називався Старий Південь. А точніше – південний схід, Конфедеративний (Південний) Мір. У тому чарівному світі, востаннє поклонившись і захитавшись від надмірної кількості південного вина, зійшла зі сцени галантність та старе добре жорстоке рабовласництво.

Тут бачили останнього з лицарів на білому коні, які з нагайкою в руках скакали по полю і шмагали рабів які не хотіли виконувати норму по здачі і заготівлі бавовни і комбікормів для худоби, гоблінів, хоббітів та їхніх прекрасних дам в пишних платтях, останнього доброго рабовласника та останнього злого і потворного раба.

Шукайте цей край у книжках, публічних бібліотеках, борделях та старих кіно-архівах, бо тепер це не більше ніж галюцинації, страшний спогад і веселий кошмар після отруєння неякісним алкоголем та психотропними пігулками. Цивілізація занесена до червоної книги Конфедерації, США, та СРСР.   

                                

Короткий виклад основних сюжетних поворотів.

Акт 1 (Експозиція). Знайомство зі Скарлет Йохансон О’Хмарою – дочкою дуже доброго, як і абсолютно всі інші, рабовласника Півдня Джеральдіно О’Хмари. Знайомство з Місіс О’Хмарою – мамою Скарлет. У Скарлет є також дві сестри, та якийсь брат. На днях сім’я О’Хмара планує піти на вечірку-барбекью в маєтку «13 персиків», який належить їх сусідам Брюсо-Вілісам які також є надміру добрими рабовласниками які жодного разу не образили жодного чорного нігера.  Скарлет виявляється закохана в Ешлі Брюсо-Віліса - сина господаря маєтку «13 песиків». А Ешлі в свою чергу кохає свою, навіть не рідну а всього на всього, двоюрідну сестру Мелані-Гріфіт Леді-Гамільтон.

Акт 2 (Розвиток). Після вечірки весь чоловічий колектив зібрався обговорити суспільно-політичні проблеми Конфедеративної Південної Народної Республіки і взаємовідносини з фашистською Північчю (США). Всі зійшлися на тому що Південь непереможний і лінколінівці-фашисти будуть знищені. Знайомство з Редом Шматлером – таємним гостем із Чарльстона (місто в Південній Народній Республіці). Ред Шматлер виявляється більшим реалістом і не поділяє такі обнадійливі для Конфедерації погляди. Скарлет намагається наодинці поговорити з Ешлі, і признається в коханні до нього. Ешлі відмовляє їй. Скарлет знайомиться з Редом Шматлером. Почалася війна – Північна Вашингтонська хунта оголосила війну чесному народу Південного Міра. Брат Мелані-Гріфіт - Чарліто - заручається зі Скарлет. І Через деякий час вони одружуються. Ешлі та Мелані також одружуються. На єдину в світі легітимну державу Південну Народну республіку насувається війна та пітьма. Північанські карателі входили в міста та села, вирізали все мирне населення та забороняли їм розмовляти на ісконній та рідній для Півдня англійській мові. А замість неї примушували Південців розмовляти на вигаданій Північанами-фашистами англійській мові. Дітей вішали на хрестах, а людей знімали з потягів та відправляли у армію Півночі.

Майже через місяць Чарліто помирає на фронті, і Скарлет стає вдовою і впадає в депресію. Мама відправляє її в Атланту – столицю Джорджійської Народної Республіки. В Атланті Скарлет живе в Мелані-Гріфіт поки її чоловік Ешлі (в якого Скарлет таємно закохана) воює з Лінколінівцями на Півночі. В Атланті відбувається благодійний розпродаж на підтримку армії Південного Міра. Там Скарлет знову зустрічається з Редом Шматлером. Ешлі Брюсо-Віліс приїжджає з фронту у відпустку. Скарлет та Мелані-Гріфіт працюють у військовому шпиталі який розміщується в церкві. Бел Волін – місцева пранститутка з Атланти пропонує шпиталю, а конкретно Мелані, свою матеріальну допомогу.

Акт 3 (Розв’язок). В Атланті паніка. Карателі Правого сектору Півночі наступають на щасливий Південь і забороняють всім розмовляти на англійській мові. Детально описано як бойовики правого сектора генерала Шермана розпинають на центральному майдані Атланти трирічного хлопчика зі Слов’янська. Також карателі зносять пам’ятник Леніну. Скарлет тікає з військового шпиталю. На вулиці Скарлет зустрічає колону чорношкірих афроамериканців серед яких є один із її рабів який всім серцем підтримує святий рабовласницький Південь. На вулиці Скарлет зустрічає Реда Шматлера. Він підвозить її до будинку Мелані. Тітонька Піпетка евакуюється. Скарлет також хоче виїхати з нею. Але Доктор Мід-Колор-Мет її відмовляє. В результаті Скарлет залишається з Мелані, яка має скоро народити, і зі своєю малокомпетентною служницею-дівчинкою Пріскою. Армія Півдня поступово евакуюється з Антанти. У Мелані починаються пологи. Скарлет посилає Пріску в шпиталь по Доктора Міда. Але Пріска його не знайшла. Скарлет йде сама до шпиталю по доктора Міда. Але той зайнятий. Скарлет повертається без Доктора і вимушена прийняти пологи сама, з Пріскою. Скарлет посилає Пріску за Редом Шматлером.                                 

(продовження планується)                                

Коментарі