втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму за мотивами повісті Ольги Кобилянської «У неділю рано зілля копала...»


Трагічна  історія про двох дівчат, які кохали одного хлопця, і про нещасну матір, яка своїм молоком вигодувала вбивцю рідного сина.

Гриць – син вигнаної з табору циганки Маври. Він виховується у сім’ї багатих бездітних гуцулів, не знаючи  до часу, що його батьки не є йому рідними.

Мавра  вигодовує своїм молоком  Тетяну, доньку багатої мельничихи Юстини з сусіднього села.  Тетяна вважає циганку своєю другою матір’ю. Мавра також усім серцем прив’язана до своєї чорнявки Тетяни, яка з роками стає справжньою красунею.

У Гриця взаємне кохання з  білявкою Насткою. Справа йде до весілля, та несподівана  зустріч   з Тетяною перевертає все Грицеве життя. Він не має сили відмовитись від Настки, але й не може жити без Тетяни.

Завдяки Маврі, Тетяна знається на зіллі. Вона вважає, що Грицеві «пороблено»  злими силами.

Світлина із сайту ki.rada.crimea.ua

Тим часом Мавра дізнається, що Гриць – її син, якого в  неї відібрали одразу після народження.

Тетяна переконує Гриця випити разом чарівного зілля, яке зніме чари.

Однак зілля виявляється смертельним. Гриць помирає. Тетяна божеволіє від горя  і тоне у вирі  гірської річки.

Коментарі