втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Переможці! або В бій ідуть самі дівчата (частина 2)

30.08.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис. Це кінопародія. Друга Світова війна. Декілька історичних сюжетних ліній. Продовження історії про двох дівчат, Ольгу і Оксану, які служать медсестрами в медичному санітарному батальйоні бойової частини в лавах Совєтської армії. По ходу війни їм доводиться зі зброєю в руках воювати проти фашистських військ. Тепер дівчата літають на бойових літаках, визволяють рядового Рембранта – сина Члена Політбюро – який попав в тил до німців. Також Ольга і Оксана воюють в червоних партизанах.     

Короткий виклад основних сюжетних поворотів: 

Акт 1 (Експозиція). Ще не знаючи про перемогу в Сталінграді, Сталін готується до прийому німецьких гостей. Совєтські війська звільняють Сталінград і успішно наступають на Захід. Ольга і Оксана на польовому аеродромі працюють пілотами літаків-винищувачів. Ставка Сталіна, на наркомівській нарко-вечірці, святкує наступ Красної Армії. До Сталіна завітав справжній власник Кремля – Іцхак Майбах.

В тил ворога попадає син відомого Члена Політбюро. Син члена – алкоголік.

Акт 2 (Розвиток). Ставка відправляє Ольгу і Оксану, в складі диверсійної групи, в тил ворога для порятунку сина Члена Політбюро. До складу диверсійної групи беруть особливих розвідників: солдатів різних національностей і безпритульних дітей з кримінальним минулим. В тилу Диверсійна група зустрічається з солдатами УПА. Сина Члена Політбюро врятувати не вдається. Ольга і Оксана залишаються в тилу у ворога і працюють партизанками в загоні червоних партизан. В партизанах Ольга і Оксана пускають фашистські потяги під укіс, ліквідовують вищих фашистських офіцерів, весело відпочивають. Оксана «пішла» в запій, сильно ризикує – грає в казино. Фашистський патруль приводить п’яну Оксану в партизанське лігво. Німецький снайпер, якого Ольга нібито вбила в Сталінграді, дзвонить Ользі і намагається її налякати. Ольга і Оксана підривають фашистський штаб. Гестапо зловило одного партизана і допитує його.

Акт 3. (Розв’язок). Партизани знаходять мертве тіло того партизана в лісі. Але він виявляється живий.

Тегеранська конференція 1943-ого року. Конференція фашистського блоку в Берліні.

Знову партизанський загін. Ольга і Оксана сидять в окопі і слідкують за фашистами. А потім ідуть в села за продуктами та теплими речами. По дорозі дівчата зустрічають фашистську бойову автоколону. Ользі і Оксані сняться різні сни про війну. Совєтські війська визволяють територію де був партизанський загін. Ольга і Оксана попадають в НКВС. Їх звинувачують в допомозі окупантам. Ольга і Оксана попадають у Штрафбат.

В кіносценарії використані пародії на фільми і серіали, Оповідання «Будинок при дорозі», автор Мавр Янка, Підручник з «Всесвітньої Історії. Новітні часи 1914-1945 роки», автори: М. Єрожик, М. І. Ерстенюк, М. С. Пасічник, О. М. Сухий, І. І. Федик. Видавництво 1996-ого року. Та інші.

Також використані пародії на радянську владу, радянську історіографію, світову історію, на життя і на все на світі.

Коментарі