втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Переможці! або В бій ідуть самі дівчата (частина 1)

17.08.2011


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму-кінопародії

Короткий опис. Це кінопародія. Друга Світова війна. Довоєнні історичні події. Декілька історичних сюжетних ліній. Дві дівчини, Ольга і Оксана, служать медсестрами в медичному санітарному батальйоні бойової частини в лавах Совєтської армії. По ходу війни їм доводиться зі зброєю в руках воювати проти фашистських військ. Вони відступають аж до Сталінграда. 

Короткий виклад основних сюжетних поворотів:

Акт 1 (Експозиція). Опис «світлого» життя Совєтського Союзу до початку Другої Світової Війни. Ольга і Оксана в комсомолі, в Партії, завербовані НКВС. Історичні події в Світі між Першою та Другою Світовими війнами які й привели до початку Другої війни. Засідання представників Великої Британії та Франції з приводу окупації Австрії Німеччиною. Розмова в кабінеті Сталіна з приводу Австрії. Засідання представників Великої Британії та Франції з приводу окупації Чехословаччини Німеччиною. Розмова в кабінеті Сталіна, а потім Рузвельта, з цього ж приводу. Конференція Фашистської Німеччини, Італії та Японії. Початок Першої Світової Війни – поділ Польщі. Совєтський розвідник Ріхард Зорге пише шифрограму в Центр.

Акт 2 (Розвиток). Опис життя вигаданого совєтського розвідника Штірліца. Ставка Сталіна отримує повідомлення про точну дату нападу Німеччини на СССР. Опис життя Гітлера до нападу на СССР і напад на СССР.

Напад Японських військ на американську військово-морську базу Перл-Харбор на Гавайських Островах. Бій Совєтських солдат з фашистами.

Солдати, з батальйону де служать Ольга і Оксана, цеглиною збивають фашистський літак і беруть пілота в полон. Знову бій. Совєтська Армія відступає на Схід.    

Нарада в кабінеті Сталіна та спогади Сталіна про своє дитинство.

Акт 3 (Розв’язок). Американські військові збирають пілотів і, в помсту за Перл-Харбор, скидають бомби над Токіо.

Ольга і Оксана воюють в Сталінграді. Ольга стала штатним снайпером роти і успішно відстрілює фашистів. Ольга знешкоджує відомого фашистського снайпера.

В кіносценарії використані пародії на фільми і серіали, оповідання «Будинок при дорозі», автор Мавр Янка, підручник з «Всесвітньої Історії. Новітні часи 1914-1945 роки», автори: М. Єрожик, М. І. Ерстенюк, М. С. Пасічник, О. М. Сухий, І. І. Федик. Видавництво 1996 року. Та інші.

Також використані пародії на радянську владу, радянську історіографію, світову історію, на життя і на все на світі.

Коментарі