втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…


Синопсис сценарію повнометражного ігрового фільму

Філософічний концепт
Пізнання ще однієї площини людського світогляду, але, на диво, зворотньо, від об’єкивного (загального, з теорії, науки,півмільйонної статистики), до суб’єктивного (особистісне, кохання, прагнення, щоб зрозуміли близькі люди  право таких людей на повноцінне життя). Фільм про людські особистості, долі, що заслуговують на глибоке розуміння їхньої проблеми і навіть повагу в боротьбі за простір. Фільм пізнання (насамперед), гуманістичний, психологічний і фільм-пересторога.

 Якщо з концепції виходити на синопсис фільму ”Докторант”, то бачитимемо наступне…

 Кандидат наук, сучасний молодий чоловік,  в житті веселун і скептик, талановитий науковець, успішно виступивши на конференці про СНІД зі своєю науковою статею, зрештою отримує пропозицію працювати над докторською дисертацією на цю тему, проте стара професор радить йому надалі збір матеріалу провадити (тема з теорії педагогіки або психології ) з клубу підтримки живих хворих, щоб пізнати проблему із середини(!), „мати зрячу душу, а не споглядальну” інакше і наука тупцюватиме на місці.

 Знайомиться із дівчиною-інструктором в клубі підтримки. Бесідує.., не знає, що і в неї своя снід-історія, своя приреченість.

Коли дізнається, осягає іншу науку, пише кіносценарій, замість монографії. Закохується, домагається взаємин і постає перед вибором.

Не захищається, залишає на певний час наукову роботу. На Каннському фестивалі фільм за його сценарієм заслуговує однієї з найвищих нагород.

В інтерв’ю висловлює таку сентенцію: „Захистити я їх маю по-своєму. Мою дисертацію прочитають сотні чоловік, Фільм побачили мільйони. Це важливо для мене особисто і для інших саме зараз, я певен”.

Проте життя робить свої корективи в житті героя. Дівчина від нашого героя чекає дитину, неминуча операція. Вона знає , що він постане перед вибором, кого рятувати. Вибір робить вона. Просить залишити дитину, а коханому передати записку, в якій він після того, як дізнається, що став батьком здорової дитини, прочитає...

„Життя коротке, але його людина проживає ще раз – в своїх дітях» - Анатоль Брамс. Багатозначно, ці слова виходять за рамки даної історії...

Коментарі