втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

7 вересня 2015 року знаменитий  іранський кінорежисер Мохсен Махмальбаф присвятив почесний приз імені Робера Брессона, який отримав під час МКФ у Венеції, українському кінорежисеру, учаснику Сценарної Майстерні, Олегу Сенцову, несправедливо засудженому в Росії, повідомила «Російська служба ВВС».

«Лише прагнення свободи для мешканців своєї країни спричинило жорстоке тюремне ув'язнення Олега Сенцова на 20 років», – вважає іранський режисер, який дізнався про деталі справи Олега Сенцова від Олексія Медведєва, програмного директора МКФ «Край світу», який проходив на Сахаліні (Росія) в серпні 2015 року. Мохсен Махмальбаф був головою журі цього фестивалю.

«За останні роки ми чули численні заяви від російських лідерів про те, що Росія знайшла свій незалежний голос і готова грати важливу роль на світовій арені. Ці твердження, звичайно, можна лише підтримувати. Али також важливо пам'ятати, що національне відродження є неможливим на грунті брехні та пропаганди», – наголосив Мохсен Махмальбаф.

«Олег Сенцов має знімати нові фільми, а не рахувати роки у в'язниці», – зазначив іранський режисер. 

Приз імені Робера Брессона присуджується Італійським фондом культури та італійською Єпископальною конференцією за духовні пошуки в кіно, нагадує «Телекритика». Мохсену Махмальбафу його було вручено як «режисеру, що засвідчив, наскільки важким може бути шлях пошуку духовного сенсу життя».

НСКУ

Коментарі