втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

11 травня, о 19:00 у кінотеатрі українського фільму «Ліра» відбудеться Акція солідарності з українським режисером Олегом Сенцовим.

У першому відділенні Акції солідарності буде продемонстровано фрагменти документального фільму «Звільнити Олега Сенцова» режисерів Аскольда Курова і Андрія Литвиненко. Після показу заплановано скайп-конференцію з сестрою Олега Сенцова Наталією Каплан і режисером Аскольдом Куровим. Андрій Литвиненко буде присутній на показі особисто.

Модератором заходу стане режисер Мирослав Слабошпцький.

У другому відділенні Акції солідарності буде продемонстровано фільм Олега Сенцова «Гамер».

Акцію солідарності приурочено до роковин викрадення українського режисера Олега Сенцова співробітниками ФСБ Росії у травні 2014 року у Криму.

Олег Сенцов досі перебуває під арештом, його утримують у Москві. Йому пред’явили звинувачення у підготовці терактів у Сімферополі, Севастополі та Ялті з метою дестабілізації політичної обстановки у Криму. Олег Сенцов не визнав своєї провини, а його адвокати заявили, що в кримському СІЗО його катували.

16 березня Олегу Сенцову висунули звинувачення в остаточній редакції. До інкримінованих епізодів додали ще один – «незаконне зберігання зброї».

На думку колег режисера, правозахисників і журналістів, звинувачення проти Олега Сенцова сфабриковані. Вони вважають Олега Сенцова політичним в’язнем і закликають звільнити його.

Метою Акції солідарності з Олегом Сенцовим є збір коштів для сім’ї режисера і привернення уваги до руху громадських активістів і кінематографістів, що виступають з вимогами звільнити Олега Сенцова.

До акції планують приєднатися інші міста України: Черкаси, Львів, Рівне, Умань, Маріуполь, Одеса.

Сторінка Акції солідарності з Олегом Сенцовим у Фейсбук тут>>>.

Також 11 травня в рамках Дня солідарності з Олегом Сенцовим кінотеатр українського фільму «Ліра» демонструватиме «Гамер» Олега Сенцова на сеансах о 12:00, 14:30 та 17:00.

Адреса кінотеатру українського фільму «Ліра»: Київ, вул. Велика Житомирська, 40.

НСКУ

Коментарі