втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

18 лютого o 20:00 у кінотеатрі «Кінопанорама» відбудеться показ короткометражних фільмів українських студентів під назвою «Вибір майбутнього. Студентське кіно про Майдан», приурочений до річниці трагічних подій, що відбулися в ході Української Революції Гідності.

У рамках показу «Вибір майбутнього. Студентське кіно про Майдан» будуть представлені три стрічки молодих українських режисерів.  Серед них  – документальний кіноальманах «Чорний зошит Майдану», документальна стрічка «Громадянин» та ігровий короткий метр «День жалоби».

Документальний кіноальманах «Чорний зошит Майдану», який став підсумком 4-місячного щоденного спостереження студентами-кінематографістами Київського університету імені І.Карпенко-Карого, розповідає історії тринадцяти «звичайних героїв» тих буремних подій. Фільм уже встиг викликати міжнародний резонанс та звернути на себе увагу критиків та кінематографічної спільноти.

Фільм-дослідження «Громадянин» про мотиви, прагнення і надії таких різних, але об’єднаних громадянською позицією майданівців,  розповість про те, наскільки різними за професією, соціальним положенням, способом життя були учасники протестів, але об’єдналися в прагненні до свободи і прав на самовизначення.

«День жалоби» – перше і поки що єдине ігрове висловлювання на тему революції. Дипломна робота українського студента чеської кіноакадемії розповідає історію емігрантки, котра на відстані змушена переживати трагічні новини з охопленого революцією рідного міста. Зйомки фільму проходили у Празі за участі відомої актриси, зірки фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь»  Іванни Іллєнко.

Показ об’єднає в собі три стрічки, три контексти, три різних форми, презентує глядачам зріз поглядів і сприйняття молодих кінематографістів, чиї стиль і бачення визначатимуть якість майбутнього українського кіномистецтва.

У планах організаторів не лише подальше розгортання дискусії щодо можливостей і перспектив українського кіно в контексті висвітлення складних суспільно-політичних процесів з залученням відомих українців, митців, представників культурної сфери, а й масштабний просвітницький тур містами східної України для висвітлення теми здобутків Революції Гідності в контексті поганої обізнаності подіями зими 2014 року в різних регіонах нашої країни.

Показ у Києві буде здійснюватись за сприяння громадської організації «СУК»(сучасне українське кіно). За рішенням учасників ініціативи усі зібрані під час показу кошти будуть передані адміністраціям кінотеатрів «Жовтень» і «Кінопанорама» як благодійні внески на усунення пошкоджень, завданих нещодавніми пожежами.

ВХІД ВІЛЬНИЙ

За додатковою інформацією звертайтеся до організаторів події:
097 793 60 17, Романа Батрак
097 781 04 24, Наталія Родіонова

СУК CUC
#сучаснеукраїнськекіно

Коментарі