втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фестиваль соціальної відеореклами Molodiya festival оголосив цьогорічний склад журі. За традицією, роботи оцінюватимуть відомі українські режисери – Олександр Шапіро, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Любомир Левицький. Цього року переможців визначатимуть також голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, міністр культури Євген Нищук, відник авторської телепрограми «Арґумент-Кіно» Володимир Войтенко, куратор кінотеатру «Гогольфесту» Максим Демський та співзасновниця фестивалю «86» Надія Парфан.

Організатори відзначають, що цього року буде гаряча боротьба: кількість заявок перевищила цифру 150, а у фінал пройде лише близько 30 робіт. З них – троє стануть переможцями і отримають грошові винагороди.

«Гроші – це вагомий стимул, однак крім них фіналісти і переможці отримають можливість показати себе і свої фільми на телебаченні. Є домовленість з українськими телеканалами про ротацію кращих робіт. Запис першого ефіру з фіналістами фестивалю відбудеться вже наступного дня після визначення переможців», - пояснює організатор фестивалю Ігор Мельник.

«Цьогорічні конкурсанти приємно вирізняються якістю робіт. Якщо ще минулого року багато режисерів дозволяли собі працювати за принципом «головне – ідея» і знімати на мобільний телефон, то цього року ми отримали якісно нового рівня фільми: з професійною операторською роботою, постпродакшином, графікою. Учасники мають пам’ятати, що їхні роботи претендують на ротацію на телеканалах, а там технічні умови не на останньому місці», - розказує голова оргкомітету Наталя Шевчук.

Фестиваль пройде 8 листопада на Кіностудії імені Олександра Довженка (Центр науки і мистецтва «Diya», проспект Перемоги, 44). Початок о 17:00. Вхід вільний.

За офіційною інформацією

Коментарі