втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

18 липня закінчується термін, який Європейський суд з прав людини надав владі Російської Федерації для відповіді на питання по скарзі в інтересах українського режисера Олега Сенцова, який звинувачується ФСБ у підготовці терактів у Криму.

Про це повідомила прес-секретар адвокатів Дмитра Дінзе та Світлани Сидоркіна, які захищають права "терориста", Дженні Курпен.

Керівництву РФ належить відповісти на питання, на якій підставі був затриманий і згодом узятий під варту Сенцов, чи мали його адвокати можливість працювати у кримінальній справі і надавати йому допомогу, і чи було прийнято рішення за скаргою Сенцова на жорстоке поводження з боку правоохоронців, яку подав його адвокат.

Як відомо, кінорежисера Олега Сенцова 11 травня в Сімферополі затримали співробітники ФСБ. Згодом його було доправлено до московської в'язниці "Лефортово".

28 травня, директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив, що 27 травня українська сторона одержала від РФ ноту, в якій стисло інформується, що українці підозрюються в організації терористичної діяльності, підготовці злочинів, незаконному придбанні і носінні зброї.

Він наголосив, що Україна вимагає звільнити своїх громадян, оскільки злочини, які їм інкримінуються, є "абсолютним абсурдом".

Перебийніс заявив, що Консульський відділ Посольства України в РФ направив додатковий запит ФСБ Росії про надання дозволу на зустріч Сенцова і ще двох затриманих українців з консульським працівником.

У понеділок, 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня утримання під вартою українського режисера.

16 липня Європейський суд з прав людини комунікувати скаргу і зажадав від влади Росії до 18 липня подати інформацію про кримінальну справу стосовно українця.

life.pravda.com.ua

Коментарі