втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільми, сценарії яких свого часу були оприлюднені й обговорені в рамках Сценарної Майстерні, зокрема, й на сайті СМ – повнометражний ігровий дебют «Такі красиві люди» Дмитра Мойсеєва та короткометражний ігровий дебют «Помин» Ірини Цілик – претендуватимуть на «Скіфських оленів» київського фестивалю...

«Такі красиві люди» – історія п’ятьох людей, які втекли від цивілізації і живуть на березі моря. Вони рибалять, влаштовують домашні спектаклі та читають японську літературу. Утім, є дещо, чого не вистачає їм у цій ідилії.

Повнометражний дебют сценариста й режисера Дмитра Мойсеєва, над яким також працювали оператор Сергій Тартишніков, художник-постановник Олексій Балашов, композитор Макс Шалигін та актори Поліна Войнович, Костянтин Данилюк, Алла Бінеєва, Олег Стефан і Михайло Савченко, знімали в Івано-Франківську, Криму та Києві.

Серед попередніх короткометражних робіт режисера – «Здоров був, світе!» (2005) та «Одна» (2007). Короткометражку «Прибулець» показували у 2009 році на 39-й «Молодості» в програмі «Панорама українського кіна», наступну ж роботу «В мене є друг» (2009) включили до програми «Молодості» «Сонячний зайчик».

**

Дебютний короткометражний фільм Ірини Цілик «Помин» створено за однойменним оповіданням самої Ірини. Оператором стрічки виступила Олена Чеховська. Актори: Тома Вашкевічюте, Геннадій Попенко, Олександр Ігнатуша, Іва Могильник, Ніна Набока.

В режисерському доробку Ірини Цілик також фільм Blue hour/ «Вдосвіта», створений так само за власним сценарієм 2008 року. 

Продавати батьківський дім – справа непроста й болісна… Героїня фільму їде на старий хутір, аби завершити справи з продажу дідового будинку і несподівано знаходить на цій території свого дитинства деякі важливі відповіді на власні життєві питання.

Коментарі