втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Знамениті фільмарі Том Тиквер, Енді та Лана Вачовскі представляють епічне фентезі «Хмарний атлас», що від 8 листопада в українському кінопрокаті (рецензію на фільм читайте на СМ незабаром). У кінокартині йдеться про те, як різні події та збіги в життях різних людей можуть впливати одне на одне в минулому, теперішньому чи майбутньому.

Екшн, таємниця і кохання розгортаються впродовж подій фільму, коли душа вбивці в минулому тепер стає героєм, а простий акт доброти проходить крізь сторіччя, щоб потім стати надхненням для революційного перевороту в майбутньому.

Шість історій, шість сюжетів, дія яких відбувається в різний час, тісно переплітаються поміж собою:

Сюжет перший

Тихоокеанський щоденник Адама Юінґа — Середина XIX століття. Історія американського нотаріуса, який на кораблі повертається додому. В дорозі він знайомиться з англійським доктором Генрі Гузом і з утеклим рабом.

Сюжет другий

Листи із Зедельгема — 1931 рік. Молодий англійський композитор Роберт Фробішер, втікши від багатого батька, влаштовується в підмайстри до відомого композитора Вівіані Ейрса, разом з яким він створює секстет «Хмарний атлас». Фробішер краде у Ейрса щоденник Адама Юінґа, про що повідомляє в одному з листів своєму другові Руфусу Сіксміту.

Сюжет третій

Періоди напіврозпаду. Перше розслідування Луїзи Рей — 1972 рік. Молода амбітна журналістка починає розслідування про вади в безпеці атомних реакторів великої енергетичної корпорації, на яке її наштовхнув фізик-ядерник Руфус Сіксміт. Разом зі звітом про перевірку реакторів їй до рук потрапляють листи сорокарічної давнини, написані композитором Робертом Фрошібером.

Сюжет четвертий

Страшний Суд Тімоті Кавендіша — 1998 рік. 60-річний видавець, який зірвав куш на бестселері й утікає від дружків автора, завдяки своєму братові виявляється замкненим у притулку для старих із дуже суворими правилами утримання. Читає книгу про Луїзу Рей.

Сюжет пятий

Орізон Сонмі-451 — Майбутнє. Корпократична держава на території колишніх Корей і частини Китаю. Фабрикантка Сонмі-451, офіціантка в ресторані «У тата Сонґа», починає своє «вознесіння» — знаходить свободу духу та мислення. Ставши об'єктом досліджень у великому інституті, вона знайомиться з одним із лідерів Союзу — організації, яка готує революцію. Дивиться фільм, знятий по історії Тімоті Кавендіша.

Сюжет шостий

Переправа біля Слуши та все інше — Далеке майбутнє. Гавайський козопас Закрі по необережності насилає вбивць на свого батька та старшого брата. Залишившись старшим чоловіком у родині, він молить богиню Сонмі про прощення за своє боягузтво. Через десятиліття після цієї трагічної події він знайомиться з Мерон, посланцем останнього оплоту технологічно розвинутої цивілізації на Землі. Від неї він дізнається про те, ким насправді була Сонмі.

Володарі премії Кіноакадемії Том Генкс («Філаделфія», «Форест Ґамп») та Голлі Беррі («Бал монстрів») очолюють зірковий міжнародний склад акторів, до якого входять номінант на премію «Оскар» Джим Бродбент («Айріс»), Г’юґо Вівінґ, Джим Старґесс, Дюна Бай, Бен Вішоу, Джеймс Д’Арсі, Ксун Чжоу, Кейт Девид та Девід Ґясі, а також володарка «Оскара» С’юзан Сарандон («Мрець іде») та Г’ю Ґрант. Кожен член акторського складу з’являється в стрічці в багатьох ролях, коли сюжет переходить від одного оповідання до іншого, від одного життя душі до її іншої реінкарнації.

Сценаристами та режисерами виступили Лана Вачовскі, Том Тиквер та Енді Вачовскі. Брат і сестра Вачовскі раніше працювали в дуеті в якості сценаристів та режисерів трилогії «Матриця», яка зібрала в світовому прокаті більше $1.6 мільярдів. Том Тиквер отримав нагороду Independent Spirit Award та номінацію на премію BAFTA за роботу режисера і сценариста в стрічці «Біжи, Лола, біжи», а серед його останніх робіт – знаменитий трилер «Парфумер: історія одного вбивці».

Стрічка «Хмарний атлас» заснована на однойменному романі-бестселері Дейвіда Мітчелла.

Офіційний український сайт фільму «Хмарний атлас»: www.cloudatlas.com.ua 

Коментарі