втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У вересні-жовтні 2019 року за підтримки Українського культурного фонду відбувся допрем’єрний промо-тур фільму «Толока» в зоні ООС.

Ще в період виробництва фільму режисер Михайло Іллєнко хотів, аби першими глядачами картини стали військовики. За його переконанням, зараз головна фокус-група країни – військові на передовій. Покази фільму в прифронотовій зоні розпочалися 13 вересня 2019 року й тривали до 2 жовтня. За весь час творча група провела 26 допрем’єрних показів, кількість глядачів – понад 2500 осіб.

Пунктами показів були як і міста й селища Донецької та Луганських областей, так і військові позиції та бази медичних служб ЗСУ.  Глядачі – військовослужбовці, які проходять службу в зоні ООС, та місцеве мирне населення.

Перший показ відбувся в селі Лебединському, далі група їздила різними містами та селищами, зокрема, демонструвала «Толоку» в селі Гранітному та в містах Світлодарську, Авдіївці, Часів Яр, Сєвєродонецьку, Щасті, Кремінній, Попасній, Золотому, Мар’їнці, Красногорівці, Гірняку та інших. Перегляди стрічки відбувалися як у місцевих Палацах культури, школах, так і на територіях військових позицій, зокрема, на такій, як «Республіка міст». 

Михайло Іллєнко про покази «Толоки» у зоні ООС: «2014-2016 років я кілька разів їздив на схід до наших добровольців і бійців ЗСУ з фільмом «ТойХтоПройшовКрізьВогонь». На цих переглядах показував також фрагменти «Толоки» й тоді пообіцяв: приїду з «Толокою», якщо фільм вдасться дозняти. Завешити вдалося. Дякуючи колегам, приїхав знову.  

Кожного разу, коли повертаюся зі сходу, пам'ять залишає на майбутнє мітку: «Це та поїздка, коли…»

Осінь дев’ятнадцятого року залишиться для мене гаслом медиків, які перевозять поранених із польових медичних пунктів до прифронтових шпиталів. Їх називають «Янголи Тайри». Вони відомі тим, що на їхніх чергуваннях всі поранені передаються лікарям живими. Приймаючи на себе обов’язок довезти безнадійного, зберегти ознаки його життя, ці медики кажуть: «Не в нашу зміну!» І довозять живим. У кожного з нас на цій землі своя зміна, своє чергування. Ті, хто жили до нас, неодноразово казали: «Не в нашу зміну!» І перемагали. Тепер наша черга сказати: Не в нашу зміну! І перемогти».      

Під час допрем’єрного промо-туру з режисером стрічки Михайлом Іллєнком зоною ООС їздять також актори. Серед них Іванна Іллєнко – головна героїня фільму. Саме вона зіграла роль Катерини. Також, Василь Кухарський (у фільмі Семен Босий), Мирослав Гай (Кайсак-Бабай), Євгенія Конюх (Маруся, донька Катерини) й Тетяна Нагірняк (Ізольда).

Мирослав Гай: «Тут просто необхідно показувати таке кіно. Військовослужбовці класно реагують, вони сміються на всіх жартах, а там багато гумору. І розбирають деякі фраґменти фільму на цитати. Через ажіотаж та бажання побачити стрічку, ми проводимо по два-три покази на день! Це просто дивовижно».

Після кожного показу група спілкувалася з глядачами, проводила автограф- та фотосесії,  розповідала про процес створення «Толоки» й разом із глядачами обговорювала українську історію та культуру, наголошуючи, чому важливо це все пам’ятати. Уся інформація стосовно туру висвітлювалася в соціальних мережах, публікувалися фото- й відеозвіти.

Допрем’єрний промо-тур фільму «Толока» у зоні ООС відбувся за підтримки Українського культурного фонду. Організатор – «Іллєнко Фільм», за сприяння Генерального штабу Операції Об’єднаних Сил, Цивільно-військового співробітництва, Компанії «Вавілон», Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – Дивись українське» та Благодійного Фонду «Мир і Ко».

До кінотеатрального прокату фільм «Толока» вийде в березні 2020 року

Посилання на сторінки фільму “Толока” у соціальних мережах:

За додатковою інформацією прохання звертатися на електронну пошту: [email protected]

За офіційною інформацією

Коментарі