втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» відібрали до конкурсу одного із найпрестижніших документальних фестивалів Європи.

Світова прем'єра створеної за підтримки Держкіно стрічки «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»  відбудеться 10-го квітня у програмі CIMC Compétition Internationale Moyens et Courts Métrages (https://www.visionsdureel.ch/en/2019/film/heat-singers) кінофестивалю Visions du Reel у місті Ніон.

Це найбільший фестиваль документального кіно у Швейцарії та один із головних документальних майданчиків у Європі. Українська стрічка змагатиметься за приз розміром 10 тисяч швейцарських франків.

Режисеркою і сценаристкою картини є Надія Парфан, продюсером — Ілля Гладштейн (Phalanstery Films).

 «Це неймовірне відчуття, коли після трьох років роботи ми нарешті покажемо фільм глядачам — та ще й яким! Запросимо на наш кінопоказ Вернера Герцога  —  на фестивалі він представлятиме свою ретроспективу», — поділилася Надія Парфан.

«Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — музичний документальний фільм, що розповідає про профспілковий хор франківських комунальників. Щоосені Україна переживає маленький армагедон з назвою «опалювальний сезон». Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах та… співають!

Проект фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно, а нещодавно здобув декілька нагород в індустріальній секції кінофестивалю у Трієсті. Виробництво стрічки також підтримали телеканал Current Time та Львівська кінокомісія.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав команду фільму і підкреслив: «Торік документальна картина, яка представляла українське кіно на цьому фестивалі — «Тато – мамин брат» режисера Вадим Ількова — повернулася з призом журі за «Найбільш інноваційну стрічку». Цьогоріч ми покладаємо надії на стрічку Надії Парфан. Хоча сам факт світової прем’єри фільму у конкурсі такого поважного фестивалю вже є перемогою».  

Українські глядачі зможуть подивитися фільм у кінотеатрах вже цієї осені.

Держкіно

Коментарі