втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Команда фільму про Василя Стуса, що створюється за підтримки Держкіно, повідомила про остаточне затвердження назви картини.

Рішення про відмову від імені поета в назві було прийняте через те, що творча група розглядає кіно не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу і уособлення боротьби з режимом.

«Наш фільм розкриє на великому екрані тему українського дисидентства. Сподіваємось, що наші колеги знімуть ще не один фільм про цих людей, адже ми знаємо про їхні долі так мало!», — зазначив режисер фільму, Роман Бровко.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Значна частина сюжету розгортається у в’язниці, коли до поета приїжджає агентка КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно, тривалими розмовами, в яких вона неймовірно майстерна.

Авторами сценарію є Артемій Кірсанов та Сергій Дзюба, продюсером — Артем Денисов. Головні ролі у стрічці виконують Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій.

У прокат фільм «Заборонений» вийде восени 2019 року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції, тривають перемовини щодо дати релізу.

Держкіно

Коментарі