втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Нагороду за найкращу режисуру Першого Міжнародного Алматинського кінофестивалю здобув Роман Бондарчук за роботу над фільмом «Вулкан», створеним за підтримки Держкіно.

До складу міжнародного журі увійшли актриса Настасія Кінскі, продюсер П'єр Шпенглер, режисер Сергій Бодров, продюсер і режисер Марк Рускарт, продюсер Гюльнара Сарсенова. 

Проект фільму «Вулкан» став одним із переможців Сьомого конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створена спільно Україною і Німеччиною. З українського боку виробництво здійснила кінокомпанія «ТАТОФІЛЬМ» (продюсер Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсер Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам з таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто буденних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку. 

Нагадаємо, що фільм «Вулкан» вже виборов Гран-прі кінофестивалю «Золотий абрикос» у липні цього року. Нині фільм продовжує своє фестивальне турне. За словами продюсера картини Олени Єршової, «Вулкан» отримав вже понад тридцять запрошень. Вже 26 жовтня Вулкан відкриває кінофестиваль BEAST International Film Festival у м. Порту (Португалія), присвячений східноєвропейському кіно . Цього року у фокусі фестивалю – нові українські фільми.

У Києві глядачі зможуть переглянути стрічку 21 жовтня в рамках фестивалю «Нове німецьке кіно».

Держкіно 

Коментарі