втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

«Щоб зробити велике кіно, вам потрібно три речі - сценарій, сценарій та сценарій»
Альфред Гічкок

Відкрито набір сценаріїв до експериментальної сценарної лабораторії "Кіно Авеню". Відбір сценаріїв до лабораторії відбувається на конкурсних засадах.

Лабораторія стала можливою завдяки підтримці Українського культурного фонду й партнерству компанії Alba Film та Одеської кіностудії.

 З 12.09.2018 оголошується набір сценаріїв (цього року він проходитиме в дуже стислі терміни). Серед поданих сценаріїв відіберуть вісім, котрим, на погляд організаторів, ця лабораторія буде найбільш корисною.

Вимога до сценарію та сценариста:

- Наявність повнометражного ігрового сценарію (другої чернетки)*. 
Мова сценарію: українська.

* Перевага надаватиметься сценаріям із закріпленими продюсерами та продакшн-студіями. У сценариста має бути в доробку один повний метр, що мав національний прокат, або один - два, що мали фестивальний прокат коротких метра. Якщо серед поданих сценаріїв буде такий, за яким ще не закріплено продюсера, але сценарій виявиться дуже талановитим, лабораторія готова взяти на себе опіку над ним і допомогти знайти продюсера (продакшн-студію).

- Можливість присвятити час роботі в лабораторії, бути присутніми на всіх етапах її роботи, зокрема - мати можливість поїхати з Києва на три тижні в сценарну резиденцію, щоб переписати сценарій (витрати на сценарну резиденцію покриває лабораторія).

В рамках лабораторії сценаристи отримають ґрунтовне доопрацювання сценарію та повний курс девелопменту.

Всі учасники лабораторії матимуть можливість поспілкуватися та отримати поради від фахівців сценарної справи різних поколінь: українських режисерів та сценаристів Тараса Ткаченка й Романа Балаяна, а також європейського скрипт-доктора П’єра Годґсона, котрий з 2016-року є куратором відомої італійської сценарної лабораторії Торино Скрипт Лаб.

Експериментальна частина лабораторії складається з ознайомленням з практикою розстановок по Берту Гелінґеру й аналізу сценарію в рамках цієї практики (оживлення персонажів сценарію з акторами). Розстановку проводитиме психолог-розстановник з 13-річним досвідом і акторською освітою Вікторія Корсун . Цей експериментальний блок допоможе ґрунтовно опрацювати мотиви персонажів і їх еволюцію.

Після проведення розстановок і аналізу сценарію скрипт-докторами (один на один), сценаристи відправляться на три тижні усамітнення в сценарну резиденцію, щоб переписати сценарій з огляду на проведену роботу в рамках лабораторії.

По закінченню тритижневого терміну буде зібрано фокус-групу, перед якою буде проведена читка кожного переписаного сценарію за участю акторів і режисерів.

Завершиться практикум круглим столом, на котрому буде підбито підсумки проведеної роботи, дано оцінку результату й отриманому досвідові, а також обговорено інші актуальні для сценаристів питання.

Вартість: безкоштовно (для сценариста).

Увага!

Якщо сценарист живе не в Києві, йому доведеться самостійно сплатити проїзд до Києва і оренду помешкання, де він буде жити під час роботи сценарної лабораторії.

Також сценарист чи продакшн-студія-заявник чий сценарій буде вже відібрано, зобов’язуються в рамках відведеного терміну та за свій кошт зробити переклад свого сценарію англійською мовою для подачі іноземному скрипт-доктору.
Кожен учасник сценарної лабораторії підписує угоду, що в кінці фінальних титрів фільму знятого за сценарієм який пройшов роботу в рамках цієї програми буде зазначено логотип “Кіно Авеню”, а також “Одеської кіностудії”, котра є партнером лабораторії.

ЩО ПОТРІБНО ПОДАТИ:

1. Синопсис ( 1 сторінка шрифтом currier new 12) . 

2. Трітмент (максимум 10 сторінок). 

3. Сценарій.

4. Лист-підтвердження від продюсера чи продакшн-студії, який 
зазначає, що цей сценарій знаходиться в роботі і планується в запуск.

5. Заповнена онлайн-анкета 

6. Посилання на попередні роботи (екранізовані сценарії сценариста).

Продублювати пункти 1, 2, 3, 4, 6 на пошту: [email protected]

  ** 

Граничний термін подачі заявок на участь у сценарній лабораторії продовжено до 21.09.2018, 24:00

Сценарії, які будуть подані після цього часу, розглядатися не будуть.

**

Дорогі сценаристи! 

Вже маємо перші подані сценарії і перші необачності в заповненні анкети і нехтування вимогами.

Будь ласка, заповнюйте в анкеті всі поля. Зазначайте Вашу попередню фільмографію і давайте посилання на Ваші попередні фільми. Синопсис і трітмент так само необхідні, як і сценарій. Якщо бракуватиме чогось одного анкета не розглядатиметься.

Попередня (бажана) дата релізу, важлива також, для усвідомлення планів продюсера і попередня загальна сума бюджету. Будь ласка, дотримуйтесь в заповнені анкети всіх вимог. Вони там не випадкові.

Якщо за сценарієм ще не закріплено продюсера, тоді в кожному полі, де мають бути відомості про продюсера, бюджет і реліз, напишіть, що продюсера нема.

Розглядатись будуть анкети де всі вимоги дотримані. І не забувайте дублювати на пошту  [email protected]

Вікторія Трофіменко
ідеолог та засновник експериментальної сценарної лабораторії  "Кіно Авеню" (Film Ave) 

Коментарі