втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Фільм Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» покажуть на Варшавському міжнародному кінофестивалі.

34-ий Warsaw Film Festival, що відбудеться з 12 по 21 жовтня, розпочав знайомити з цьогорічною програмою. Створена за підтримки Держкіно України повнометражна дебютна картина Марисі Нікітюк «Коли падають дерева» серед перших 12 фільмів-учасників, які були оголошені у надихаючий секції фестивалю «ВІДКРИТТЯ».

Warsaw Film Festival – фестиваль «класу А», один з найбільших фестивалів у Східній Європі, що отримав акредитацію FIAPF у 2009 році. Організатори щороку готують п'ять конкурсних і п'ять позаконкурсній секцій. У першу п'ятірку входять основна міжнародна програма, конкурс дебютного та другого фільму, незалежного кіно, повнометражних документальних фільмів і короткого метру, а в другу – спецпокази, польська класика, сімейне кіно, програма короткометражних фільмів, знятих у Польщі та ВІДКРИТТЯ – програма фільмів, які вже були показані на інших міжнародних фестивалях.

Світова прем’єра фільму, українсько-польсько-македонського виробництва, відбулася у рамках Міжнародного Берлінського Кінофестивалю (Berlinale) у програмі Panorama.

В Україні стрічку було показано в рамках 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де в національному конкурсі актриса Анастасія Пустовіт отримала нагороду «За найкращу акторську роботу».

В українській провінції розгортається історія 5-річної бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та коханого - молодого бандита Шрама. Лариса закінчила школу і перед нею гостро постає питання подальшого майбутнього. Вона хоче творити свою долю власними руками, але за любов до бандита Шрама її осуджує все селище. Бабуся і мати думають лише про те, що люди скажуть, тому підтримки від них дівчина не отримує. Лариса розуміє, що не хоче жити так, як вони, і повторити їхню долю. Закохані планують втекти разом подалі від розрухи, суспільного осуду, родичів і злочинців. Але чи готові вони будуть заплатити повну ціну свободи?


У головних ролях фільму знялися: Соня Халаїмова, Максим Самчик, Анастасія Пустовіт, Марія Свіжинська, Петро Пастухов та інші.

Фільм вироблено компанією Директорія Кіно (Україна), у копродукції з Message FIlm (Польща), Fokus In (Македонія), Солар Медіа Інтертейнмент (Україна) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та Македонського агентства кіно.

Група продюсерів складається з досвідчених у міжнародній копродукції продюсерів: Ігор Савиченко, Роман Климпуш, Володимир Філіппов та Сергій Лавренюк з України, Ізабела Войцек, Віолетта Камінскі, Даріуш Яблонський з Польщи, та  Дарко Башескі з Македонії.

Міжнародною дистрибуцією фільму займається Latido Films (Іспанія) на чолі з Антоніо Саурою.

13-го вересня фільм «Коли падають дерева» виходить в Україні в широкий прокат.

Держкіно

Коментарі