втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Європейський союз закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, та інших незаконно затриманих українців.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, йдеться у повідомленні представництва у Twitter, передає ЄП.

"100 днів голодування у в'язниці, стан здоров'я Олега Сенцова швидко погіршується. ЄС закликає Росію негайно звільнити його та всіх незаконно затриманих українських громадян у Росії та на Кримському півострові", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Фото Артема Слапчука, джерело: газета "День".

Коментарі