втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Прем’єра створеної за підтримки Держкіно стрічки «Вулкан» пройшла у рамках конкурсної програми «East of the West» 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, що є одним із найпрестижніших у світі і найстарішим у Європі кінофестивалем. 

Під час прем'єри режисер фільму Роман Бондарчук згадав про незаконно ув’язненого  в Росії українського режисера Олега Сенцова: «Я хочу привернути увагу до Олега, мого колеги, який вже 49-ий день голодує у російській в'язниці. Ми повинні пам'ятати про нього і про ще 60-ох українських політв’язнів».

 «Вулкан» створений Україною спільно з Німеччиною та Монако. З українського боку виробництво картини здійснила кінокомпанія «ТАТОФІЛЬМ» (продюсер Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсер Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

Держкіно

Коментарі