втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Дев'ятий Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив учасників Міжнародного, Національного конкурсів, а також Конкурсу європейських документальних фільмів.

Про це поінформували представники команди ОМКФ на прес-конференції у середу, 13 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали цього року 1011 фільмів. З них 752 - на міжнародний конкурс і 259 - на національний конкурс. Всього до програм - конкурсної і позаконкурсної - потрапило близько 40 українських стрічок", - сказав програмний директор ОМКФ Антельм Відо.

За його словами, Міжнародний конкурс традиційно матиме 4 нагороди. В ньому представлено 12 фільмів з 19 країн (враховуючи країни копродукції). Два з них - українські у копродукції. Це "Три з половиною" української режисерки Дарії Гайкалової, що знімала фільм в Індії, та "Вулкан" (Україна, Німеччина, Монако) Сергія Бондарчука.

Решта фільмів Міжнародного конкурсу - це "Стікс", режисер Вольфганг Фішер (Німеччина, Австрія); "Вежа. Ясний день", Ягода Шельц (Польща); "Жаль", Бабіс Макрідіс (Греція, Польща); "Кришталь", Дар'я Жук (Білорусь, Німеччина, США, Росія); "Поророка", Константін Попеску (Румунія, Франція); "Дорога грому", Джім Каммінгс (США); "Дівчина", Лукас Донт (Бельгія); "Паризька освіта", Жан Поль Сівейрак (Франція); "Перелітні птахи", Сіро Герра, Крістіна Гайєго (Колумбія, Данія); "Важіб" Аннемарі Жасір (Палестина, Франція, Німеччина, Колумбія, Норвегія, Катар, ОАЕ).



Як зазначив куратор Конкурсу європейських документальних фільмів, режисер Сергій Буковський, на цей конкурс було надіслано дуже багато фільмів і відібрано 8 картин з 11 країн світу. Дві з них - українських режисерів. Це "Домашні ігри" Аліни Коваленко (Україна, Франція, Польща) і "Михайло та Даниїл" Андрія Загданського (Україна, США).

Решта фільмів - це "Віддалене сузір'я", Шевон Мізрагі (США, Туреччина, Нідерланди), "69 хвилин з 86 днів", Егіль Госкйолд Ларсен (Норвегія), "Тварини та інші люди" Флавіо Маркетті (Австрія), "Багато дітей, мавпа і замок", Густаво Сальмерон (Іспанія), "Работ", Крістіна Вандекеркгове (Бельгія), "Очі Орсона Веллса", Марк Казінс (Велика Британія).

Програмний консультант ОМКФ Алік Шпилюк розповів про Національну програму.

За його словами, в Національній конкурсній програмі, повний метр - 5 стрічок. Це фільми "Герой мого часу" Тоні Ноябрьової (Україна) , "Дельта" Олександра Течинського (Україна, Німеччина), "Тера" Нікона Романченка (Україна), "Гоголь Док" Аліси Павловської (Україна), "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк (Україна, Польща, Македонія).

В Національній конкурсній програмі, короткий метр - будуть показані 14 фільмів. Шпилюк оголосив 10 з них. Це "8 годин", Лєна Шуліка (Україна), "Зв'язок", Жанна Озірна (Україна), "Затамувавши подих", Алєксєй Соболєв (США, Росія, Україна), "Крокодил", Катерина Горностай (Україна), "Вихідний", Жанна Максименко-Довгич (Україна), "В радості, і тільки в радості" Марина Рощина (Україна), "Штангіст" Дмитро Сухолиткий-Собчук (Україна, Польща), "Магнітна буря", Ігор Гданський (Україна), "Mia Donna", Павло Остріков (Україна), "Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв із квітами", Дана Кавеліна (Україна). Він зазначив, що решту фільмів оголосять пізніше.

Коментарі