втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У прокат виходить драма Юрія Речинського «Січень – Березень»

19-го квітня в український прокат виходить створена за підтримки Держкіно українсько-австрійська драма «Січень – Березень» Юрія Речинського.

Київська прем'єра фільму відбудеться 14-го квітня у рамках 7-го фестивалю «Тиждень австрійського кіно», де режисер особисто представить стрічку.

«Січень – Березень» оповідає дві паралельні історії. Перша – про молоду пару, австрійку Ханну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію. Друга – про матір Ханни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера.

Міжнародна назва стрічки – «Ugly». Слоган фільму – «Біль. Секс. Суїцид. Народження».

Фільм став дебютною художньою роботою  Юрія Речинського. Раніше режисер працював над документальним кіно: його стрічка «Хворісукалюди» стала призером кінофестивалів у Сараєво, Лондоні, Відні та Мехіко.

 

Світова прем'єра стрічки відбулася у рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, відомого своєю увагою до новаторського та експериментального кіно. В Україні фільм був вперше показаний у конкурсі Одеського міжнародного кінофестивалю.

Серед успіхів фільму – премія за найкращу операторську роботу австрійського кінофестивалю Diagonale в Лінці. Операторами фільму є номінанти на премію «Оскар» Вольфганг Талер, відомий співпрацею з Ульріхом Зайдлем, і його син Себастіан Талер, який знімав також «Стрімголов» Марини Степанської.

«Січень – Березень» створювався у копродукції Австрії та України: фінансування надавали Державне агентство України з питань кіно, Австрійський кіноінститут і телеканал ORF. Одним із продюсерів став класик австрійського кіно Ульріх Зайдль (трилогія «Рай»). Українським продюсером фільму є компанія «Пронто Фільм» Максима Асадчого («Поводир», «Брати. Остання сповідь»).

Зйомки «Січня – Березня» пройшли в 2014-2015 роках у Кривому Розі та Відні. Ролі у фільмі зіграли: зірка європейського кіно Марія Хофштеттер, Ангела Ґреговіч, а також українці Лариса Руснак, Валерій Бассель та Влад Троїцький. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для «Українських шерифів», «Все палає», «Зеленої кофти».

З 19-го квітня в кіні!

Держкіно

Коментарі