втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Представники компаній з виробництва фільмів Dragon Capital/Radioaktive Film та UkraineInvest презентували концепцію інвестпроекту модернізації Національної кіностудії художніх фільмів імені Довженка.

Як повідомляє прес-служба міністерства, проект передбачає технічне й технологічне переоснащення кіностудії, відновлення повного циклу кіновиробництва.

"Кіностудія Довженка - це бренд, тому для нас важливо інвестувати у відновлення цього закладу. Це більше, ніж кіностудія, це - історичне місце. І ми хочемо долучитися до відродження в Україні цієї відомої на весь світ кіностудії. Ми маємо багато цікавих пропозицій, особливо щодо технічної частини проекту", - відзначив керівник департаменту інвестиційно- банківських послуг компанії Dragon Capital/Radioaktive Film Брайан Бест, презентуючи бізнес-план.

Окремо учасники зустрічі розглянули питання форми та механізму співпраці для реалізації проекту.

Перший заступник міністра культури Світлана Фоменко зауважила, що є різні процедури і можливості для фінансування проекту - корпоративні фінанси, прямі іноземні інвестиції та державне фінансування.

"Єдине, що є сталим та не може бути зміненим – це цільове призначення локації. Не може бути розглянуто і питання приватизації. Національну студію ім. Довженка можна використовувати лише на користь усього українського суспільства, а не інвесторів. Питання оновлення стосується не лише збереження національної пам’ятки, а й є ключовим у реалізації державної політики", - підкреслила Фоменко.

Коментарі