втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Цього року буде презентована широка база даних, що включатиме в себе всіх кінопрофесіоналів України.

Про це заявила на прес-конференції 26 березня президент ОМКФ, ініціатор створення Української кіноакадемії та Національної кінопремії Вікторія Тігіпко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні цього року - жовтень-листопад - стартує база даних, куди увійдуть всі українські кінопрофесіонали, вся кіноіндустрія, а також ті, хто хоче долучитися до неї - надавати сервіси і фінансувати", - сказала Тігіпко.

Вона зауважила, що ця ідея не новаторська, адже існує IMDb - Internet Movie Database, найбільша у світі база даних і веб-сайт про кінематограф.

"Це буде дуже широка українська база даних, де можна буде побачити повну інформацію про всіх кінопрофесіоналів - не тільки про тих, хто знімає, а й хто планує зніматися, про всі сервісні компанії, які хочуть брати участь у кінопроцесі, про партнерів, а також про тих, хто хоче фінансувати приватним чином кіно в Україні. Також ітиметься про компанії, локації та багато інших цікавих вертикалей, які будуть додаватися до цієї кінобази", - уточнила президент ОМКФ.


За її словами, ще обговорюється назва - чи то це буде Дзига-Db чи Дзига-MDb.

"Ця база даних зробить українську кіноіндустрію більш транспарентною, можна буде знати про всіх, дуже швидко сконектувати з усіма учасниками процесу. Буде можливість для глядача і кінокритиків залишати свої відгуки та рецензії, за допомогою яких формуватиметься рейтинг фільмів", - наголосила Тігіпко.

Вона додала, що робота у цьому напрямку триває вже майже рік. "З початку наступного року буде активно її (базу даних - ред.) рекламувати і дуже швидко виходити на світовий рівень", - зауважила Тігіпко.

Джерело: Укрінформ

Коментарі