втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 1 на 2 жовтня о 01:20 в авторській програмі Володимира Войтенка «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» йтиметься про литовсько-українську драму «Іній», що виходить до широкого українського прокату 5 жовтня.

Молоді литовці Рокас та його дівчина Інґа зголошуються доправити вантаж із гуманітарною допомогою в Україну, а саме в зону АТО. На перший погляд, мотивація голових героїв може видатися цілком шляхетною, але вже після перетину ними українського кордону ми звертаємо увагу на їхню цілковиту розгубленість: не лише через обставни в насправді невідомій для них країні, а й через очевидну кризу їхніх особистих стосунків. І лише з наближенням до лінії фронту, Рокас та Інґа починають усвідомлювати систему координат, в якій опинилися.

Фільмування “Інію” проходило минулої зими здебільшого в місті Дніпро та в районах поблизу зони АТО на Донеччині. Окрім литовських акторів, а також знаменитих Анджея Хири та Ванесси Параді, у стрічці задіяні реальні учасники бойових дій та жителі сходу України... Навіщо ж литовському режисерові Шарунасу Бартасу знадобилося виносити по суті інтимну історію Рокаса та Інґи в обставини справжньої війни між Україною і Росією?

Він пояснює це спробою розповісти молодшому поколінню литовців про те, як його рідна країна здобула незалежність від Радянського Союзу наприкінці минулого століття: «Ще змалку я зрозумів, що за свободу треба боротися – просто так її не отримати. Я давно знав, що одного дня мені захочеться зробити про це фільм, але не знав, як саме. Коли Росія окупувала Крим і призвела до конфлікту на сході України, я нарешті збагнув – цю одвічну історію можна розкрити тільки через голоси людей, які досі виборюють незалежність і свободу».

Варто додати, що на початку вересня Литва офіційно висунула стрічку “Іній” на здобуття премії “Оскар” у номінації “Найкращий іншомовний фільм”.

В Арґументі-Кіно про фільми "Розп'яття" й "Той, хто біжить по лезу 2049"

Також в «Арґументі-Кіно» подаватиметься розгорнута інформація про інші кінотеатральні новинки. Зокрема, про продовження культового науково-фантастичного фільму «Той, хто біжить по лезу» (реж. Дені Вільнев) та британсько-румунський горор «Роп’яття» (реж. Ксав’є Жан).

А ще в програмі ітиметься про актуальне документальне кіно від фестивалю Docudays.us, що воно демоструватиметься в кінотеатрах у жовтні.

В Арґументі-Кіно про прокатне документальне кіно від фестивалю Docudays.us


В Арґументі-Кіно портрет акторки Ніколь Кідмен

Окрім усього цього, – портрет австралійсько-американської акторки Ніколь Кідмен і телеесеї про ірландського актора Ричарда Гариса, австралійського актора Ґая Пірса й про перший повнометражний звуковий фільм «Співак джазу», що вийшов на екрани 90 років тому.

АРҐУМЕНТ-КІНО  

Коментарі