втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

6 серпня 2017 року у Якутську, неподалік колонії, де утримується український режисер-політв'язень Олег Сенцов, учасник Сценарної Майстерні, провели акцію на його підтримку, інформує «Детектор медіа».

Організатором акції стала Марія Альохіна, учасниця гурту Pussy Riot.

Розтяжку із закликом звільнити Олега Сенцова було розміщено на мосту через озеро Сайсари таким чином, щоб її було видно перехожим і жителям будинків навпроти.

За словами Марії Альохіної, ВК-1, де утримується Олег Сенцов, розташована на відстані 7,5 км від цього місця. Вона зазначила, що справа Олега Сенцова і Олександра Кольченка – одна з головних і ключових політичних справ в історії Росії.

У коментарі телеканалу «112 Україна» Марія Альохіна також розповіла, що акцію на підтримку українського режисера організували вона і ще двоє осіб. «Я маю намір і далі займатися кампанією на його підтримку до досягнення результату», – зазначила Марія Альохіна.

Марію Альохіну та ще одну учасницю акції Ольгу Борисову затримали правоохоронці. Їх доправили до поліцейського відділку, щоб скласти протокол про проведення неузгодженої акції.

Згодом суд повернув у поліцію адміністративну справу щодо активісток. Їх відпустили з-під варти.

Коментарі