втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 25 на 26 вересня о 01:15 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» йтиметься про культурний та соціальний феномен сюжету кінокартини «За двома зайцями» (1961) режисера Віктора Іванова.

Окрім такого споконвічного й універсального сюжету, як проблема соціальної нерівности й сатири на скоробагатьків, ця історія у своїх значущих деталях питомо українська. Драматична й комічна водночас. Як то кажуть, і сміх і гріх. Вона проорює українське суспільство упродовж століть. Ідеться про спотворені форми колоніального пристосування, коли панство, до якого хочеться прилучитися за статками, статусом і культурою, є колонізатором – із чужою мовою та звичаями.

Також у програмі культурологічний аналіз найпомітніших кінотеатральних прем’єр наступного тижня. Це комедійний трилер «Вона» одного з найколоритніших режисерів сучасности голландця Пауля Фергуфена, в якому зіграла зірка французького кіна Ізабель Юппер. А ще – біографічна драма «Королева пустелі» видатного німецького режисера Вернера Герцоґа.

Окрім того, розгорнута розповідь продюсера Дениса Іванова про творення спільного українсько-французько-бельгійського фентезійного фільму для родинного перегляду «Поліна», реж. Оліас Барко. Насамкінець – міркування про кіноісторіографічну місію українського режисера Олеся Янчука («Голод-33», «Нескорений», «Владика Андрей»), якому 29 вересня виповнюється 60 років, а також два мінітелеесеї про акторів Марчелло Мастрояні та Лінду Гемілтон.

АРҐУМЕНТ-КІНО  

Коментарі