втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 18 на 19 вересня о 01:00 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» йтиметься про те, якою є роль продюсера в сучасному кінематографічному процесі, зокрема, в українському. Гостем програми стане продюсер та дистрибютор, керівник компанії «Артхаус Трафік» Денис Іванов.

«Арґумент-Кіно», що є найдавнішою авторською програмою на всьому українському телебаченні, розпочинає свій 18-й телесезон.

Протягом попередніх 17 років в рамках «Арґументу-Кіно» демонструвалося мистецьке, культове, соціально актуальне кіно з України та решти світу. Загалом із вересня 1999 року – понад півтисячі унікальних фільмів і тисячі різноманітних кіноісторій.

Відтак «Арґумент-Кіно» перетворюється на самостійну, самодостатню програму про світовий та український кінематограф. Себто фільми у програмі більше не демонструватимуться, але щотижня в ній ітиметься про найактуальніші кінематографічні події в контексті сучасності та кіноісторії. Автор програми, кінокритик Володимир Войтенко, коментуватиме їх, а також обговорюватиме з гостями «Арґументу-Кіно» – людьми, які визначають сучасний український кінематографічний та назагал культурний поступ.

Над створенням програми також працюють сценарист Віктор Глонь, режисерка Олена Кучеренко, оператор Віталій Філіппов, продюсери Ірина Карпова й Максим Шиленко.

Таким чином, у першому випуску програми – у розмові з продюсером і дистриб’ютором, керівником компанії «Артхаус Трафік» Денисом Івановим – ітиметься про те, якою є роль продюсера в сучасному кінематографічному процесі, зокрема, українському.

Кінокалендар допоможе осмислити творчість українського актора й режисера Віктора Андрієнка, іспанського режисера Педро Альмодовара, зірок італійського кіна Софії Лорен та американського – Майкла Даґлеса, згадати про непересічну особистість виконавця ролей Тараса Шевченка й Івана Франка, актора й режисера Сергія Бондарчука, а також дізнатися, коли насправді було засновано Каннський фестиваль. Обов’язкова розповідь – про кінотеатральні прем’єри наступного тижня: римейк класичного фільму «Чудова сімка» (реж. Антуан Фукуа), драму з австралійського острова «Світло між двох океанів» (реж. Дерек Сієнфренс), ретро-драму про природу фашизму «Дитинство лідера» (реж. Брейді Корбет), а також анімаційний фільм для всієї родини «Лелеки» (реж Ніколас Столер, Даґ Світленд).

**

Денис Іванов в "Арґументі-Кіно", 18.09.2016


Денис Іванов – продюсер і дистриб’ютор. Народився 1978 року в Донецьку. 2003 року разом із однодумцями заснував дистриб’юційну компанію “Артхаус Трафік”. Із 2006 року продюсує українські фільми, зокрема такі, як “Штольня”, “Зелена кофта”, а ще альманахи «Мудаки. Арабески»  та “Україно, ґудбай”. Співзасновник Одеського міжнародного кінофестивалю та фестивалю кіна для дітей “Чілдрен Кінофест”.

АРҐУМЕНТ-КІНО 

Коментарі