втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Львівська кінокомісія за підтримки Львівської міської ради провела Третій конкурс кінопроектів. Серед переможців - учасники Сценарної Майстерні Дмитро Сухолиткий-Собчук та Жанна Озірна...

Публічне представлення проектів відбулося 24 червня 2016 року у Першій Львівській медіатеці. У результаті конкурсу експертна комісія відібрала 5 проектів-учасників, які отримають повне чи часткове фінансування.

Переможці

ШТАНГІСТ
реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук

Важкоатлет Петро, готуючись до відповідальних змагань, отримає трагічну новину. Через внутрішнє переживання, Петро виснажує себе вправами, втрачає відносини з близькими йому людьми. На його плечі лягає складний вибір: продовжувати боротьбу за місце у збірній чи піддатися емоціям? Картина розкаже, про те, на які жертви ідуть професійні спортсмени і якою ціною дається перемога.

СПІВАЄ ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО
реж. Надія Парфан

Іванофранківськоблтеплокомуненерго. Щосереди працівники підприємства співають у хорі. Репетиції відбуваються в актовій залі Теплокомуненерго, через стіну від ремонтного цеху з котлами і теплоцентралями. У басах також співає голова профспілки Іван Васильович. Коли треба їхати на гастролі, він пише заяву на ім’я директора і просить, щоб підприємство «виділило» автобус і водія. У грудні в Стрию відбудеться V-й міжнародний фестиваль хорової музики “На Хвилях Стрия” – подія-мрія для хору тепловиків. Стрияни раді прийняти франківців (хоч вони й аматори). Але чи будуть франківці в належній формі для виступу на сцені такого рівня? Чи виділить підприємство автобус, бензин, водія?

ЗАБАВКА
реж. Остап Костюк

Назар живе у Львові з дружиною і шестирічною дочкою Мартусею. Рік тому він повернувся з війни. Дружина Оленка, працює в історичному архіві і часто має справу з людьми, що досліджують родоводи, «родинні дерева». В переказах обох родин є війна, переселення і загоєння та відродження. Повернувшись з бойових дій в східних областях України Назару довелось повертатися до соціальної реальності. Вродовж року він знаходиться в пошуках роботи і «шукає себе».

БЛАГОДАТЬ
реж. Жанна Озірна

Катя – старшокласниця. Її мама на заробітках в Канаді. Катя живе зі своєю старенькою бабусею, котра вже мало рухається і безкінечно дивиться телевізор. Одного дня вона повертається додому і бачить там Марту, дівчину з паралельного класу. Марта пропонує її бабусі альтернативу телевізору – читання Нового завіту. Старенька рада такій компанії. Каті ж не дуже приємне це несподіване вторгнення в приватний простір. Цей фільм – про те, як суспільство перестає розрізняти інститут церкви та релігію як таку, норми штучної моралі та справжнє людинолюбство. Маючи в серці добрі наміри, людина здатна задушити у своїх благодатних обіймах.

НІЧ З НАТАЛЕЮ
реж. Андрій Бондаренко

Тарас львів’янин і типова «зайва людина». Маючи вищу освіту, він заробляє на життя ремонтами, живе з батьками і не надто переймається своїм майбутнім. Якось, повертаючись уночі додому, він знайомиться із проституткою Наталею. Зацікавлений такою пригодою, Тарас запрошує Наталю до себе додому, не забувши попередити маму, що «буде не сам». Їхня ніч сповнена прихованої еротики та галицької буденності. Дивне знайомство, втім, згасає без особливого продовження під тягарем повсякденного абсурду. А Тарас знову опиняється сам на сам із своїм «зайвим» життям.

До складу експертної комісії увійшли:

Катерина Сліпченко – кінокритик;
Тарас Дронь – режисер;
Ольга Райтер – голова Львівської кінокомісії.

Традицію фінансування кінопроектів (перший і другий конкурс) на регіональному рівні було започатковано у 2015 році мистецькою формацією Wiz-Art з метою пожвавлення розвитку локального кіновиробництва.

До участі у Третьому конкурсі приймалися проекти ігрових, документальних, експериментальних та анімаційних робіт хронометражем до 20 хвилин.

Обов’язкова умова – зйомки повинні відбуватися на території Львова чи прилеглих територій з чітким позиціонуванням географії та із частковим (не менше 50%) або повним залученням місцевих кінопрофесіоналів.

Офіційна інформація

Коментарі