втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Вночі з 21 на 22 лютого о 00:50 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» – до другої річниці Революції Гідности демонструватиметься документальний повнометражний фільм «Сильніше, ніж зброя»,  зафільмований учасниками Творчого обєднання «Вавилон13».

Також – розмова у студії з одним із авторів картини, учасником Сценарної Майстерні, Володимиром Тихим про стрічку «Сильніше, ніж зброя», а ще про режисерську роботу Тихого, повнометражний документальний фільм «Бранці», що виходить до кінотеатрального прокату 25 лютого й продовжує дослідження подій та обставин Української революції, розповідає про її героїв та антигероїв.

Прикметно, що з-поміж понад тридцяти творців картини «Сильніше, ніж зброя» сценаристи Денис Воронцов і Володимир Тихий, що також режисер, а ще режисери Юлія Гонтарук і Роман Лююбий та оператор Юрій Грузінов висунуті на здобуття Національної Шевченківської премії 2016 року.

**

Володимир Тихий є режисером, сценаристом і продюсером. Народився 25 лютого 1970 року в Червонограді, що на Львівщині. 1997-го отримав кінорежисерський фах у майстерні Михайла Іллєнка в інституті Карпенка-Карого.

Створив кілька десятків короткометражних ігрових та документальних фільмів. Знімав серіали й телевізійні стрічки. До кінотеатрального прокату виходило три його ігрові повнометражні картини: «Мийники автомобілів», «Таємничий острів» та «Зелена кофта».

Володимир виступив надхненником та організатором кількох незалежних кінематографічних рухів, що об’єднали кілька сот молодих українських кінематографістів до творення нового кіна. Затим постали гостросоціальні кіноальманахи «Мудаки. Арабески» та «Україно, goodbye!». А також – громадянська кіноініціатива «Вавилон’13», що вже протягом двох із лишком років веде екранне осмислення революції та війни.

**

 Також у програмі йтиметься про найновіші кінотеатральні премєри. Передусім про «наївну комедію» українського режисера Івана Кравчишина «Політ золотої мушки». А ще: міфологічні «Боги Єгипту», масштабний американський фільм, створений австралійським постановником Александром Проясом; японський фільм жахів «Театр примар» від короля жанру Гідео Накати; американська стрічка-розслідування, психологічна драма режисера Тома Маккарті «В центрі уваги», що має 6 номінацій на цьогорічного «Оскара». Ітиметься також про оскарівського номінанта серед документальних фільмів, повнометражну картину режисера Євгена Афінеєвського «Зима у вогні», що вона створена копродукційно Україною, США та Великою Британією, і також веде про часи та події Революції Гідности.

Коментарі