втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Режисерська короткометражна робота активних учасниць Сценарної Майстерні Марини Артеменко та Оксани Артеменко «Абонент», що створена за сценарієм Леонід Антонюка й Сергія Галая, у травні візьме участь у навчальній програмі Short Film Corner Каннського фестивалю, який пройде цього року 14-25 травня. Також у створенні фільму в якості продюсера взала участь іще одна учасниця СМ - Катерина Шевченко.

Gazeta.ua розпитала режисерок фільму про зйомки "Абонента". За сюжетом 9-хвилинної короткометражки користувач послугами інтернет-провайдера зіштовхується з проблемою. На жоден його дзвінок до офісу не відповідають і він вирішує взяти все в свої руки.

- На сюжет фільму надихнула реальна ситуація?

- Саму історію нам розповів два роки тому Леонід Антонюк, який пізніше і написав сценарій. Тоді ми працювали разом на одному з проектів. Ми посміялись, поставились до історії як до анекдоту. А вже взимку 2013-го вирішили реалізувати її в короткометражці. Леонід розповів, що з проблемою Інтеренет-провайдерів зіштовхується багато людей. Ще більше зіштовхується з неможливістю додзвонитись у різні структури через велику кількість голосових повідомлень і автовідповідачів. Тай поки були зйомки наша знімальна група і сама часто зіштовхувалась з неможливістю додзвонитись в таксі, у банк тощо. Тому зрозуміли, що знімаємо фільм на актуальну для багатьох українців тему.

- Це комедія?

- Дотримувалися саме жанру комедії. Адже саме так можна найкраще розкрити і висміяти певні соціально-актуальні проблеми так, щоб їх побачили. На зйомки витратили усього три дні. Все своїми силами.

- Що хотіли розкрити через таку ситуацію?

- Коли ми почали працювати над фільмом, то стало зрозуміло, що ми, як і всі прості люди, постійно зіштовхуємося з подібними ситуаціями, як у фільмі. І це стосується не лише Інтернет-провайдерів, але абсолютно всіх послуг. Хотіли показати наскільки важливим може бути для людини дзвінок, на який голос зі слухавки відповість: "Вибачте, на жаль всі лінії зайняті…". А якщо коротко, то фільм про те, що люди, які надають послуги, самі опиняються в такому ж нелегкому становищі, як їхні клієнти.

Головні ролі у короткометражці виконали Олексій Хрус та Ярослава Беззабава. Продюсери – Алла Дрижак, Олена Яковіцька та Катерина Шевченко. А над сценарієм працювали Леонід Антонюк та Сергій Галай.

**

У спеціальній програмі Каннського фестивалю Short Film Corner щороку беруть участь біля двох тисяч короткометражних фільмів з майже 100 країн.

Коментарі