втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

17 травня 2016 року сценаристка, режисерка, письменниця Марися Нікітюк, активна учасниця Сценарної Майстерні, отримала Krzysztof Kieslowski ScripTeast Award – Нагороду імені Кшиштофа Кесльовського від сценарної майстерні ScripTeast за найкращий східноєвропейський сценарій.

Нагороду було присуджено за сценарій повнометражного ігрового фільму «Коли падають дерева». Вручення призу відбулося в Канні, Франція.

**

«Коли падають дерева» – драма в стилістиці магічного реалізму. Історія 5-літньої бунтівної Вітки, яка, проводячи літні канікули у бабусі в селі, стає свідком трагічного кохання між її двоюрідною сестрою-підлітком Ларисою і молодим бандитом Шрамом. Навколишнє середовище є відлунням диких та занепадницьких 1990-их, все те саме: безробіття по містечках і селах, занепад, розквіт криміналу та розквіт народного містицизму. За роки незалежності Україна так і не пережила радянської ментальності, тож шлях юних героїв – це спроба втекти з порочного кола самоповторів, страшних правил «перевернутого» абсурдного світу. Але рішуче «ні» здатна сказати лише дитина – Вітка, будучи вже зовсім сторонньою для цієї повільно колапсуючої системи.

Коментарі