втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 4 до 8 жовтня в Києві, у рамках культурної програми головування Польщі в Раді ЄС, відбудуться майстерні Dragon Forum для молодих режисерів та продюсерів документального кіно, а також кінопокази – огляд документальних фільмів, котрі здобули міжнародний успіх. Організатори майстерень – Міжнародна Академія Документу Dragon Forum та Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. На завершення Академії відбудеться конференція українських і польських документалістів, присвячена питанням документування реальності та міжнародного кіноринку.

Dragon Forum, Міжнародна Академія Документу, в рамках якої щороку відбувається пітчинг на Краківському кінофестивалі, – це визнана європейська навчальна програма, що має на меті підтримку авторів і продюсерів креативного документального кіно в процесі виробництва фільмів, а також просування готового продукту на міжнародному кіноринку.

З нагоди головування Польщі в Раді ЄС Академія Dragon Forum підготувала спеціальні сесії в Києві, Мінську і Москві, щоб показати останні досягнення польського документального кіно, з позиції як кіномистецтва, так і участі в спільному виробництві фільмів. Польська Академія Документу – це зустріч любителів і професіоналів-документалістів з сусідніх країн, запрошення до дискусії та співпраці.

Викладачі Академії:

• Кшиштоф Копчиньскі – визнаний продюсер креативного документального кіно;
• Марчін Кошалка – авангардний режисер-документаліст;
• Єжи Слядковскі – режисер-документаліст;
• Дорота Рошковска – креативний продюсер, президент Dragon Forum;
• Марія Змаж-Кочанович – видатна режисерка, декан Кіношколи в Лодзі.

Викладачі Академії разом з учасниками сесії працюватимуть над розвитком їхніх проектів, представлятимуть свої фільми, проводитимуть дискусії та майстер-класи, а також візьмуть участь у конференції українських і польських документалістів.

Під час сесії Польської Академії Документу в Києві будуть показані найкращі польські документальні фільми останніх років, що були представлені й нагороджені на багатьох кінофестивалях, зокрема:

• Beats of Freedom / «Поклик волі» – стрічка про те, як рок-музика допомогла полякам скинути тоталітарний режим;
• Vodka faсtory / «Горілчаний завод» – фільм Єжи Слядковского, що розповідає про долю жінок у російській провінції;
• Deklaracja nieśmiertelności / «Декларація безсмертя» – фільм Марчіна Кошалки про неймовірну красу гір і силу альпіністів;
• Kruzenshtern / «Крузенштерн» – історія з борту найбільшого у світі вітрильника;

• Warszawa do wzięcia / «Здобути Варшаву» – розповідь про дівчат з провінції, котрі вирішують шукати щастя в столиці;
• Dziobem i pazurem. Prawdziwe życie ptaków / «Дзьобом і кігтем. Справжнє життя птахів» – незвичайний фільм про птахів, в якому насправді йдеться про людей.

На закінчення Академії запрошуємо на конференцію українських і польських документалістів, що проходитиме під гаслом: Документалісти сусідніх країн, перемагайте щодня!

На конференції обговорюватиметься документування реальності, авторське документальне кіно і його тематика, а також спільне кіновиробництво та структура кіноринку. Короткі виступи і дискусії мають на меті започаткувати співпрацю між документалістами сусідніх країн.

Детальна інформація під час презентації Академії 3 жовтня о 18.00 в Книгарні «Є» за адресою: вул. Лисенка, 3, а також на www.dragonforum.pl/uk i www.idw.in.ua.


Контактна особа: Ольга Бірзул, (067) 401 94 40.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: