втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На 52-му Карловарському МКФ Європейська кіноакадемія започаткувала акцію із залучення молодих кінематографістів до своїх лав.

«Ми прагнемо закликати наших молодих колег активніше брати участь у нашій кіноакадемічній спільноті та нашій діяльності. Нам потрібні натхнення та досвід молодих, аби Кіноакадемія могла рухатися уперед у наступному десятилітті, – зазначила Агнєшка Холланд, голова правління Європейської кіноакадемії. – Майбутнє належить молодим, вони і є майбутнє – лише разом із ними ми зможемо захистити і розвинути наше мистецтво та нашу індустрію, що у найближчі роки зазнають фундаментальних змін».

Молоді митці, які прагнуть доєднатися до 3200 членів Європейської кіноакадемії мусять бути європейськими кінематографістами віком до 36 років. У їх творчому доробку має бути як мінімум один повнометражний ігровий, документальний або анімаційний фільм, який було представлено у міжнародній програмі конкурсного європейського кінофестивалю, що має акредитацію FIAPF. Крім того, кожен заявник має надати рекомендацію від одного члена Європейської кіноакадемії.

Молоді кінематографісти, що увійдуть до складу Європейської кіноакадемії, сплачуватимуть пільгові членські внески і отримають право голосувати за номінантів на Призи Європейської кіноеакдамії, а також, як члени Європейської кіноакадемії, отримають право обирати її правління.

Акцію приурочено до 30-ліття Європейської кіноакадемії, яке відзначатимуть у Берліні 9 грудня 2017 року. Вона проводиться під орудою кінорежисерів Кена Лоуча та Малгожати Шумовської.

НСКУ
http://ukrkino.com.ua/about/spilkanews/?id=8276

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: