втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Український Оскарівський комітет 9 вересня оголосив, що фільмом від України, який претендуватиме на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у номінації «Іншомовний фільм», вибрано стрічку «Українські шерифи» (реж. Роман Бондарчук).

Світова прем’єра фільму відбулася на найпрестижнішому Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі IDFA, де стрічка отримала Спеціальний приз журі у головному конкурсі.

Фільм демонструвався на понад трьох десятках фестивалів по всьому світу у конкурсних та спеціальних програмах і продовжує представляти Україну на найпрестижніших кінофорумах, здобуваючи призи й відзнаки.

Нещодавно «Українські шерифи» отримали Ґран-прі кінофестивалю Docs Аgainst Gravity у Польщі.

Фільм був показаний у семи містах України (Київ, Харків, Дніпро, Львів, Маріуполь, Одеса, Херсон) в рамках прокату DOCU/ХІТ Міжнародного кінофестивалю документального кіно Docudays UA.

89-а церемонія вручення премії «Оскар» за досягнення у галузі кінематографу відбудеться 26 лютого 2017 року в Лос-Анджелесі.

За офіційною інформацією

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: