втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 15 до 23 липня в Одесі проходив другий за рахунком міжнародний кінофестиваль. Він включав не тільки міжнародний конкурс ігрових повнометражних фільмів, у якому, зокрема, змагалася стрічка українського режисера Олександра Шапіро «Бес Пор No», створена в копродукції з російськими кінематографістами, не тільки з інформаційних показів, але і з низки цікавих подій та кіноакцій.

Зокрема, це була Сценарна майстерня ОМКФ, з якою наш сайт був у партнерських стосунках.Після конкурсу синопсисів до Одеси запросили для сценарного навчання-удосконалення 20 кінодраматургів, початківців та з досвідом. Вони мали семінарські навчання з майстрами своєї справи з різних країн – з перспективою остаточного доопрацювання власних сценаріїв. Серед сценаристів були Іван Тімшин, Марися Нікітюк, Олександр Куманський, Сергій Мирний та Віталій Райнюк, що вони перебувають у колі й нашої СМ.

Зрештою, уперше в українській кінопрактиці пройшло представлення-захист проектів (пітчинґ) ігрових повнометражних фільмів. Переможцем визнано дебютний проект режисера Віри Яковенко «Аутсайдери» (приз – 25 тиc.гривень).

Прикметно, що на заключній прес-конференції голова правління Одеського коньячного заводу «Шустов», що є генеральним партнером ОМКФ, зробив заяву: "Вчора у нас народилася чудова ідея. Ми вирішили фінансувати виробництво одного з десяти проектів, презентованих під час пітчинґу. Можливо, наша думка збіжиться з думкою журі, й ми підтримаємо «Аутсайдерiв» Віри Яковенко. Можливо, це буде це буде якийсь інший проект".

Ну а на церемонії закриття фестивалю Ґран-прі - статуетку "Золотий Дюк" - отримав фільм Селін Шьямми "Дівчисько" ("Tomboy", Франція).



Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: