втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

24 березня 2016 року Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації в рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області оголосив конкурс на підтримку регіонального кінематографу, повідомляє Львівська кінокомісія.

“Цей конкурс має на меті популяризацію та розвиток регіонального кіно. Кінематографія – важлива складова української культури. Саме українське кіномистецтво відіграє помітну роль у збереженні національної самобутності, формуванні духовних та естетичних цінностей суспільства”, – зазначила Ірина Гудима-Вороніна.

Конкурс триватиме протягом 30 днів з моменту оголошення (24 березня) і складатиметься з двох етапів: на першому етапі – прийматимуться заявки від учасників; на другому – відбуватиметься розгляд проектів конкурсною комісією, у яку входять представники депутатського корпусу Львівської обласної ради, представники громадськості та органів виконавчої влади.

Для участі у конкурсі необхідно подати такі документи:
– заяву на ім’я директора департаменту про включення до обласної програми підтримки регіонального кінематографу на відповідний рік в довільній формі;
– кошторис на створення документально-історичного і патріотичного кіно в довільній формі;
– сценарний план фільму в довільній формі.

Перевага надаватиметься актуальним та фінансово виваженим історико-патріотичним кінопроектам. Фільми-переможці транслюватимуться на регіональних телевізійних каналах. Також розглядається питання про покази в місцевих кінотеатрах та на спеціальних кіномайданчиках.

Кінцевий термін подачі заявок – 14 квітня 2016 року.

У Львівській ОДА повідомили, що загальна сума, закладена цьогоріч на підтримку регіонального кінематографу, складає 500 тис. грн. Планується, що конкурс стане щорічним, а сума фінансування значно зросте. Питання щодо фінансування анімації та ігрового кіно поки що не розглядалося.

Документи слід скерувати за адресою: 79008, м. Львів, вул. Винниченка, 18, каб 401, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.

Більш детальну інформацію про умови проведення конкурсу можна дізнатися на офіційному веб-сайті Львівської обласної державної адміністрації або за телефоном: 261 27 75

http://loda.gov.ua/news?id=20747

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: