втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

10 квітня 2016 року завершується приймання заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі короткометражних фільмів "Україна: шлях до миру".

Конкурс було ініційовано меценатом Ігорем Янковським із метою стимулювати молодих українських кінематографістів висловити свою громадянську позицію, сформулювати своє ставлення до нових українських реалій та запропонувати глядачам свій погляд на шлях побудови нової України. Загальний призовий фонд конкурсу складає 270 000 гривень, що перевищує суму винагородження усіх подібних національних ініціатив.

ЕТАПИ ПРОВЕДЕННЯ

Всеукраїнський конкурс короткометражних фільмів проходитиме у чотири етапи:

23 листопада 2015-го – 10 квітня 2016 року – прийом конкурсних заявок. На цьому етапі учасники конкурсу заповнюють аплікаційну форму та подають свої фільми для участі у конкурсі. https://docs.google.com/a/screenplay.com.ua/forms/d/1hJxZQ3XYIlhehqdEViCjZTrAZS7l_BrfGYEr3--O-Gk/viewform?edit_requested=true

10–17 квітня 2016 року – створення шорт-листа півфіналістів. Проміжний етап, під час якого з усіх наданих робіт оргкомітет обере 15 стрічок, що продовжать змагання у півфіналі конкурсу.

18–24 квітня 2016 року – півфінал: робота професійного жюрі. На цьому етапі до роботи долучається незалежне професійне журі, що обирає 3 фільми-переможці, а також стрічки, що увійдуть до короткометражної програми для її подальшої демонстрації у всіх регіонах України та за кордоном.

27 квітня 2016 року – фінал: церемонія нагородження переможців. Заключний етап конкурсу – церемонія нагородження, в рамках якої буде оголошено фіналістів та переможців конкурсу. Відбудеться показ фільмів-півфіналістів, після якого шляхом глядацького голосування буде обрано четвертого переможця – фаворита глядацьких симпатій.

УМОВИ ТА КРИТЕРІЇ УЧАСТІ

До участі у конкурсі запрошуються усі бажаючі режисери – жителі України віком від 16 до 35 років, які мають фільми, відзняті у період з 1 січня 2014-го до 10 квітня 2016 року. Триваліть фільму має бути не менше 5 хвилин і не більше 30 хвилин. Приймаються ігрові, документальні або анімаційні фільми.

Основні критерії тематики конкурсних робіт:

стрічка має відображати сучасне українське життя поза війною, сьогодення пересічних українців, які за межами фронту продовжують боротьбу за своє мирне та гідне життя на Батьківщині,
висвітлюючи проблему у стрічці, необхідно не тільки її констатувати і художньо відобразити, а й намагатися зрозуміти та аналізувати причини і головне – запропонувати можливий вихід з вірою у майбутнє,
конкурсні роботи мають розповідати українські історії успіху, що мотивуватимуть та надихатимуть інших.
"Після Революції Гідності про Україну почали говорити – говорити у світі і, найважливіше, в Україні. Цей конкурс – чудова можливість поміркувати, ЯК саме ми говоримо про себе, ЯК відображаємо сучасне українське життя. Це також хороший стимул для молодих режесерів проявити себе, сформулювати своє ставлення до нових українських реалій та запропонувати глядачам свій погляд на шлях побудови нової України", – зазначає голова оргкомітету конкурсу, молодий режисер Нікон Романченко.

ПЕРСПЕКТИВИ

Конкурсом передбачено три головні грошові винагороди переможцям:

I місце – 100 000 грн.,
II місце – 70 000 грн.,
III місце – 50 000 грн.
Також передбачено приємний бонус – додаткові 50 000 грн. одному з 15 півфіналістів – фавориту глядацьких симпатій.

З фільмів-фіналістів буде складена короткометражна програма, яку організатори планують показати у всіх регіонах України, а також влаштувати спеціальні події з демонстрацією короткометражок за участю молодих режисерів за кордоном. Фонд Ігоря Янковського має хороший досвід організації Днів українського кіно в країнах Європи та має намір використовувати його у просуванні на Заході робіт молодих українських режисерів – учасників Конкурсу.

"В Україні дуже багато молодих обдарованих режисерів і потрібно просто дати їм можливість проявити себе. Ініціюючи конкурс короткометражок з простою і зрозумілою темою, близькою всім українцям, я закликаю молодих режисерів висловитися на тему побудови мирного життя в Україні. За останні два роки ми так багато бачили репортажів і фільмів про війну, що в суспільстві назрів запит на позитив. Адже, незважаючи на криваві події на Сході України, незважаючи на перемоги і втрати, жертви і героїзм солдатів, життя триває. Люди ростять дітей, займаються бізнесом, намагаються влаштувати свій побут. Ми знаємо історії переселенців, які зуміли знайти себе в нових регіонах України, знайшли в собі сили почати життя заново. Ми хотіли б відзначити історії, що обєднують Схід і Захід, Північ і Південь України. І я хочу зробити платформу, на якій молоді режисери зможуть висловити свою громадянську позицію, зняти фільми про нову творчу Україну", - говорить ініціатор конкурсу, меценат Ігор Янковський.

За офіційною інформацією

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: