втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

24 листопада 2015 року Верховний суд Російської Федерації розглядатиме апеляційні скарги на вирок українському кінорежисеру Олегу Сенцову та активісту Олександру Кольченко, яких було засуджено за сфальшованими звинуваченнями.

Напередодні суду, 17 листопада, із відкритим листом до режисера Нікіти Міхалкова, що свого часу пообіцяв виступити на підтримку Олега Сенцова, звернувся видатний польський актор Даніель Ольбрихський.

Він закликав свого давнього друга стати на захист Олега Сенцова.

Після появи відкритого листа Даніеля Ольбрихського, до його закликів долучилася Європейська кіноакадемія, що також звернулася із листом до Нікіти Міхалкову як голови Спілки кінематографістів Росії.

У листі зазначено, що у Європі, Росії та по всьому світу тривають численні протести щодо порушень прав Олега Сенцова. Вирок суду у його справі є нападом на свободу слова.

«Наша відповідальність – як кінематографістів і людей – стати на захист прав людини і свободи слова. Будь-ласка, підтримай нас і вислови підтримку Олегу Сенцову», – закликають європейські кінематографісти.

Звернення підписали Агнешка Голланд, Фолькер Шльондорф, Анджей Вайда та Вім Вендерс.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: