втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Московський міський суд розглянув апеляційну скаргу українського режисера Олега Сенцова на продовження запобіжного заходу і залишив у силі арешт до 11 липня. Про це повідомив адвокат режисера Дмитро Дінзе, передає «Телекритика» із посиланням на російське видання Газета.ru.

Напередодні суду в Москві стало відомо, що Європейська кіноакадемія відкрила спеціальний рахунок, куди європейці можуть перераховувати благодійну допомогу для затриманого в Криму та заарештованого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це на прес-конференції в Києві розповіла організатор фестивалю «Дні українського кіно на підтримку Олега Сенцова» Анна Паленчук, повідомило видання kinote.info.

«Ми будемо роздавати спеціальні матеріали, щоб у кожного, хто приходить на Дні українського кіно, залишалися реквізити, куди можна пересилати гроші Олегу. Гроші зараз потрібні, скоро буде суд в Ростові, і будуть дуже великі витрати, пов'язані з переїздом, з адвокатом і з іншим», – пояснила пані Паленчук.

За словами організатора, певної суми, яка була б метою збору коштів, немає, тому що витрати постійні і з кожним днем ​​утримання Олега Сенцова в ув'язненні зростають.

«Є надія на те, що його відпустять завтра, і ми цим вже досить довго живемо, але витрати на його перебування там є. Ми йому постійно передаємо передачі, щоб у нього не було проблем зі здоров'ям. Плюс оплата адвокатів, переїздів, ще дуже багато витрат, тобто це близько 100 000 рублів на місяць», – підкреслила організатор фестивалю напередодні суду.

Всі зібрані кошти передають двоюрідній сестрі Олега Сенцова – Наталії Каплан, яка підтримує постійний контакт з режисером і його адвокатом. Також допомогу надає уряд України.

«З минулого року уряд через Державне агентство України з питань кіно щомісяця перераховує певні кошти на рахунок Олега, для його підтримки. Також, ви знаєте, що і президент призначив стипендію Олегу Сенцову», – розповів голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, з 29 червня по 2 липня в Берліні відбудуться «Дні українського кіно на підтримку Олега Сенцова», організовані кінопродюсерами Анною Качко та Анною Паленчук за участі волонетрів і у співпраці з Посольством України в Німеччині, Державним агентством України з питань кіно, Європейською кіноакадемією, Київським діалогом, а також за підтримки Берлінського міжнародного кінофестивалю, Одеського міжнародного кінофестивалю, фонду «Medienboard Berlin Brandenburg» та компанії кінопрокату «Rapid Eye Movies GmbH».

Документальну програму Шостого Одеського міжнародного кінофестивалю «Шлях до свободи» буде присвячено ув'язненому у Росії українському кінорежисеру Олегу Сенцову.

«Телекритика»

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: