втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Кінотеатр українського фільму «Ліра» користується незмінною популярністю у публіки, про що свідчать результати продажів квитків за березень: усього сеанси кінотеатру в перший місяць весни відвідали близько 2000 глядачів.

Кінотеатр продовжує пропонувати публіці різноманітну програму показів, знайомлячи глядачів із сучасним українським кіно в усьому його розмаїтті. У квітні в планах кінотеатру, зокрема, приділити увагу юним кіноглядачам і показати всі новинки дитячого українського кіно.

2 квітня маленькі глядачі побачать анімаційний фільм «Пригоди Котигорошка та його друзів», 3 квітня юним кіноманам буде показаний повнометражний мультфільм «Бабай». 4 квітня маленькі сінефіли побачать на великому екрані дитячий художній фільм Анатолія Матешка «Трубач».

Дорослих кіноманів у квітні теж чекає насичена програма: 2 квітня кінокритик і телеведучий Володимир Войтенко представить глядачам класичний фільм Бориса Івченка «Пропала грамота». 3 квітня публіці буде показаний фільм «Хайтарма», який глядачам представить режисер картини Ахтем Сейтаблаєв.

«Якби, крім київської «Ліри», було створено ще 30 кінотеатрів українського сучасного фільму по всій Україні, то протягом місяця можна було без труднощів зібрати 600 тисяч глядачів. Це означає, що в кінці року було б близько 7,5 мільйонів глядачів. Але для цього потрібна воля держави. Поки діяльність «Ліри» - це вельми невелика кількість ентузіастів і волонтерів. Але це не заважає нашому кінотеатру користуватися популярністю у глядачів. Багато сеансів йдуть з аншлагами. Бувають і кіноманські стовпотворіння. Наприклад, на недавньому показі «Племені» Мирослава Слабошпицького був переаншлаг. У кінотеатр просто не помістилися всі бажаючі подивитися картину, багато хто не потрапили в зал, як це було і на відкритті «Ліри». І це неймовірно. Адже фільм Мирослава вже був у прокаті і навіть викладений в Інтернет. І тим не менш, на показ прийшов натовп. Це говорить про те, наскільки кінопрокатники недооцінюють інтерес глядачів до сучасного українському кіно», - розповів Cultprostir Дмитро Томашпольський, режисер, організатор кінотеатру «Ліра».
http://cultprostir.ua/uk/news-single/glyadachi-khochut-divitisya-suchasne-ukrayinske-kino

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: