втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Президент Берлінської Академії мистецтв Клаус Штек заявив, що академія не співпрацюватиме із російськими організаціями, доки не буде звільнено українського режисера Олега Сенцова, повідомляє Німецька хвиля.

Академія мистецтв вкотре звернулася до російського уряду із закликом негайно звільнити українського кінорежисера Олега Сенцова. У вересні 2014 року вона вже протестувала проти його арешту від імені своїх 400 членів.

Москва має дозволити Олегу Сенцову виїхати в Україну чи будь-яку іншу країну за його бажанням, йдеться у заяві голови Академії Клауса Штека.

"Академія не збирається продовжувати офіційні контакти з академіями та іншими державними закладами в галузі культури і мистецтва в Росії, доки Олега Сенцова не буде випущено на свободу", - зазначив Клаус Штек.

Нагадаємо, що 9 лютого 2015 року Мосміськсуд залишив у силі постанову Лефортовського райсуду про утримання українського режисера Олега Сенцова під вартою до 11 квітня.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: