втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У кінці квітня було нагороджено переможців IV кінофестивалю про вплив та діяльність журналістів «Кіномедіа». Про це повідомляє прес-служба Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) - організатора кінофестивалю.

29 квітня у креативному просторі «Часопис» у Києві відбулася церемонія нагородження найкращих фільмів кінофестивалю за 2013 рік. Із близько 50 фільмів, поданих на конкурс, у фінал пройшли 27 стрічок, які максимально відповідали тематиці фестивалю - роль та вплив медіа.

Гран-прі кінофестивалю отримав фільм «Те, щолікар приписав» режиссера Максиміліана Уразова про інформацію як форму управління суспільством на усіх соціальних рівнях. Як приклад, розглядається історія поширення у світі у 2009 році свинячого грипу H1N1. У номінації «Експериментальне кіно» переміг фільм режисериа Ольги Герман «Щиро» про те, яким ТБ-програмам віддають перевагу діти та як, на їхню думку, можна змінити сучасні медіа.

Переможцем у номінації «Анімаційне кіно» обрано фільм «Рідке телебачення» режиссера Дмитра Бондарчука (активного учасника Сценарної Майстерні – В.В.) про привілейоване місце телевізора у кожному домі. Фільм «DFJ. Моя професія» режиссера Юрія Паніна про випускників навчальної програми DigitalFutureofJournalism переміг у номінації «Документальне кіно». Режисер та журналіст Азад Сафаров із фільмом «Медіа. Оптом» про купівлю олігархом Сергієм Курченком низки ділових медіа, переміг у номінації «Ігрове кіно» та отримав Приз глядацьких симпатій.

Церемонія нагородження переможців IV кінофестивалю «Кіномедіа» повинна булла відбутися у грудні 2013 року, у січні та у лютому 2014 року та через трагічні події, які відбулися в Україні, вона тричі переносилася.

Обирало переможців кінофестивалю «Кіномедіа» у 2013 році журі у складі Володимира Войтенка (кінознавець, головний редактор сайту «Сценарна майстерня», ведучий авторської телепрограми «Арґумент-кіно» на каналі «1+1»), Поліни Толмачової (PR-директор кіностудії Film.ua), Наталки Соколенко (ведуча Громадського радіо), Олесі Лук'яненко (продюсер кіностудії Film.ua).

«Кіномедіа» - некомерційнийкіноф
естиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає,розповідає та творить у сфері медіа.
Незмінний слоган «Кіномедіа» - «Роздягни медіа в кіно!».

Мета фестивалю - підтримати правильнее сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, розуміння важливості існування незалежних об'єктивних ЗМІ. Ціль кінофестивалю - розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

telekritika.ua

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: