втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

На 4 Одеському міжнародному кінофестивалі, що тривав від 12 до 20 липня 2013 року, фільми змагалися у трьох програмах – міжнародний повнометражний конкурс, український національний повнометражний конкурс та український національний короткометражний конкурс (загальна офіційна назва двох останніх – Українська національна кінопремія).

Одночасно в міжнародному та українському конкурсах брала участь стрічка «Параджанов» (Україна – Франція – Вірменія – Грузія) режисерів Олени Фетісової й Сержа Аведікяна. Власне, цей фільм і отримав «Золотого Дюка» як найкращий, визначений журі, в українському національному конкурсі.

«Золотого Дюка» за найкращий короткометражний фільм Української національної кінопремії отримала картина «Дорога» Максима Ксьонди.

Короткометражною стрічкою, що заслужила спеціальний диплом журі Української національної кінопремії, став незалежний документальний проект режисера Олександра Течинського «Сери і сеньйори».

Журі Міжнародної федерації кінопреси (FIPRESCI) також визначили найкращі фільми українського національного конкурсу. Ними стали повнометражна стрічка Валентина Васяновича «Креденс» за «акцентування проблем сучасності з гумором», і короткометражна картина «Уроки української» Руслана Батицького, яка «вразила журі своєю жахливою красою і кінематографічної потужністю».

Сценарій Валентина Васяновича та Ії Мислицької до фільму «Креденс» свого часу був оприлюднений та обговорений на СМ; дивіться тут: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=145

Також сценарій Ольги Войтенко й Руслана Батицького «Уроки української» та його коментування дивіться на СМ тут: http://screenplay.com.ua/screenplays/?id=128

Найкращим проектом продюсерського пітчинґу в рамках ОМКФ-2013 був названий проект повнометражного дебюту каннської лавреатки Марини Вроди «Степне». Пам’ятний приз, підтриманий грошовою премією у розмірі 25 тисяч гривень, отримали режисерка Марина Врода і продюсер Ігор Савиченко.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: