втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 27 червня на великих кінотеатральних екранах Києва виходить відреставрована версія шедевра світової кінокласики – фільм «Солодке життя» Федеріко Фелліні...

Свого часу скандальна богемна драма, «Солодке життя» розповідає історію журналіста Марчелло – спостерігача й учасника всіх епізодів життя італійської еліти кінця 1950-х років.

Фільм викликав скандал в Італії, коли вийшов на екрани в лютому 1960 року; цензурні нагінки й невдоволення католицької церкви.

Саме завдяки «Солодкому життю» Фелліні з’явився термін папараці, похідний від Папараццо, імени фотографа-друга Марчелло.

Головну роль у картині виконав молодий Марчелло Мастроянні, що відтак став альтер-еґо режисера («8 з половиною», «Місто жінок», «Джинджер і Фред», «Інтерв’ю») та одним з найпопулярніших акторів у Європі.

Ця ґрандіозна кінофреска отримала багато поважних нагород: Ґран-прі Каннського фестивалю, «Оскар» та ін. Ориґінальна назва одного з найзнаменитіших творів кіномистецтва – Dolce vita – часто навіть не перекладається на інші мови.

«Солодке життя» було найулюбленішим фільмом знаного американського кінокритика й телевідника Роджера Еберта; за його словами, цю стрічку він подивився 25 разів протягом свого життя, й кожного разу фільм прочитувався інакше, залежно від віку Еберта і його життєвої позиції.

Побачити відреставровану копію культового фільму леґендарного Федеріко Фелліні можна буде із 27 червня у столичних кінотеатрах «Київ», «Жовтень», «Магнат» і «Флоренція». Від 4 липня – в харківському кінотеатрі «Боммер».

Коментарі



Обов'язково сходжу сьогодні!:)

Написав Юлія А., 06:13 30.06.2013

Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: